USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Нафтогаз" має бути компанією, аби не виникало жодних сумнівів щодо закупівель, – глава НАК

Після приходу до влади Чернишова, за даними ЗМІ, змінили команду, яка займається закупівлями
Олексій Чернишов

Олексій Чернишов

Джерело: Лівий берег

"Нафтогаз" має бути компанією, аби не виникало жодних сумнівів щодо закупівель чи фінансових транзакцій. Про корупцію в закупівлях, яку приписують НАК, у розмові "Економічній правді" зазначив глава "Нафтогазу" Олексій Чернишов.

Після приходу до влади Чернишова, за даними ЗМІ, була змінена команда, яка займається закупівлями. 

"Безумовно, я хочу змін, хочу зробити "Нафтогаз" абсолютно транспарентною компанією (означає наявність ефективних комунікацій та взаємодії між керівництвом компанії, з одного боку, та акціонерами, кредиторами, засобами масової інформації, іншими ринковими агентами і навіть суспільством у цілому – з другого, – ред.), аби не виникало жодних сумнівів з точки зору транспарентності закупівель та фінансових транзакцій. Команда не була змінена, це не відповідає дійсності. "Нафтогаз" – величезна компанія, у системі закупівель багато людей, щоб розвивати її і робити систему прозорішою", – констатував глава компанії.

Внутрішні скандали

Ім'я Чернишова в лютому цього року часто з'являлося поруч з прізвищем співробітника НАК Олександром Сергеєвим.

"Як виявилося Сергєєв, оформлений як помічник Чернишова, "страшенно хороший" у розв'язанні кадрових питань. Звільнена після публічного скандалу заступник міністра Мінсоцполітики 25-річна Ганна Сергєєва, яка без досвіду роботи заробляє у 2,5 раза більше президента України Володимира Зеленського, виявилася донькою Сергєєва", – писали ЗМІ.

При цьому жодних доказів, що Сергєєва є донькою Сергєєва, журналісти не наводили. Водночас паралельно у соцмережах розповсюджена інформація, що в "Нафтогаз" начебто повернули корупційну схему Бойка, і зробив це буцімто той самий Олександр Сергєєв, помічник глави "Нафтогазу".

"Нове керівництво НАК "Нафтогаз" повернулося до практики повної зупинки всіх платежів НАКу та його дочірніх кампаній, як за часів Бойка (колишній міністр енергетики, – ред.) та Бакуліна (колишній голова НАК, – ред.). Схема максимально проста: платежі випускають виключно за "відкат" від 10% до 40%. Відповідні сигнали отримали всі контрагенти НАКу та його дочірніх компаній, відповідальний за "розв'язання питання" співробітник НАК Сергєєв, оформлений як помічник Чернишова", – інформували різноманітні пабліки.

Новини за темою: Рівень корупції в Україні найнижчий, – Марченко

Також подейкували, що Сергеєв виконував функцію ледь не сірого кардинала.

"Це абсолютно не відповідає дійсності. Пан Сергеєв не залучений до питань закупівель чи контрактування – він сконцентрований на виробничих питаннях, на питаннях, які пов'язані з нашою метою збільшення об'єму видобутку газу і пов’язаними з цим речами. Тобто ніякого стосунку до закупівель не має", – прокоментував Чернишов.

Разом з тим журналісти ЕП відзначили, що Сергеєв у 2012 році працював в "Укртрансгазі", коли його очолював Вінокуров, який працював на Фірташа і був звільнений у 2014 році з формулюванням "за участь в організації неофіційної частини фінансових операцій в "Укртрансгазі". Цю інформацію ЗМІ підтвердили ті, хто на той час там працював. Джерела стверджують, що ця людина в "Нафтогазі" займається тим самим.

"Я повністю це заперечую і це не відповідає дійсності. Ніякого стосунку до процесів, пов’язаних з контрактуванням, закупівлями, формуванням чогось пан Сергеєв не має – він зосереджений на виробничих питаннях. Крапка", – резюмував глава компанії.

Новини за темою: НАЗК анонсувало запуск порталу викривачів: Що відомо
Читайте також:
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Організатор Організатор "п'яних вечірок" Андрій Ярина вийшов з-під варти під заставу у 272,5 тисячі гривень
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"