USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

У "Нафтогазі" розповіли про те, скільки вже закачали газу у сховища, готуючись до зими

У липні закачано навіть більше газу, ніж передбачалося
газ, газові труби_1

Фото ілюстративне

Джерело: Уніан

Станом на 19 липня 2023 року в українських підземних сховищах вже зберігається 11,7 млрд куб. м газу – цей обсяг відповідає плану підготовки запасів блакитного палива до наступної зими. Про це заявив голова правління НАК "Нафтогаз України" Олексій Чернишов.

Він зазначив, що з початку сезону закачування у 2023 році в українські підземні сховища вже спрямовано 2,5 млрд куб. м газу.

"Цей рівень відповідає аналогічному періоду 2022 року. Загалом підготовка запасів газу до наступної зими йде за планом, до того ж в липні ми закачали навіть більше газу, ніж передбачалося", – додав Чернишов.

За його словами, це "дуже хороший результат", оскільки споживання газу в ІІ кварталі 2023 року збільшилось відносно аналогічного періоду 2022 року на 13%.

У "Нафтогазі" також нагадали, що впродовж наступного опалювального сезону ціна на газ для населення залишиться незмінною і складатиме 7,96 гривні за куб. м (з ПДВ).

Нагадаємо, прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявляв, що Україна планує увійти в початок опалювального сезону з показниками 1,8 млн тонн вугілля та 14,7 млрд кубічних метрів газу.

Також ми писали, що "Нафтогаз" братиме участь у спільних закупівлях газу з ЄС. НАК "Нафтогаз України" зареєструвався на платформі AggregateEU, метою якої є закупка газу усіма 27 країнами блоку, щоб знизити ціни на енергоносії.

Читайте також:
ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ ЄС розглядає запровадження санкцій проти російських проєктів із виробництва СПГ
Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – Ціна газу для домогосподарств залишиться незмінною ще на рік, – "Нафтогаз"
Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго Кабмін до серпня продовжив дію ПСО на газ для теплокомуненерго
Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили Росія атакувала українські сховища: Ціни на газ в ЄС одразу підскочили