USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На сході ситуація дещо загострилася, – Маляр

Росіяни активно наступають на Куп‘янському напрямку
ЗСУ
Джерело: Володимир Зеленський

На сході України ситуація дещо загострилася. Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

За її словами, ворог два дні поспіль активно наступає на Куп‘янському напрямку на Харківщині.

"Ми в обороні. Ідуть запеклі бої, положення сторін змінюються динамічно по кілька разів на добу", – розповіла чиновниця.

Водночас на Бахмутському напрямку ЗСУ рухаються поступово вперед. На південному флангу довкола Бахмута щодня є просування. На північному фланзі воїни намагаються втримати зайняті позиції, ворог атакує.

"У самому Бахмуті українські захисники обстрілюють ворога, ворог – нас", – додала Маляр.

А на Авдіївському та Мар’їнському напрямках загарбники продовжують наступальні дії. Оборонці України продовжують їх ефективно стримувати. Тривають гарячі бої без зміни положень.

Новини за темою: Найбільшою перешкодою для українського контрнаступу стали мінні поля, – WP

ЗСУ наступають

Сили оборони Україні продовжують вести контрнаступальні дії на трьох ділянках фронту. ЗСУ досягли обмежених успіхів, що призвело до переміщення ворожих військ. Про це пише Інститут вивчення війни.

"15 липня українські сили провели контрнаступні операції на щонайменше трьох секторах фронту і, за повідомленнями, досягли обмежених успіхів", – йдеться у повідомленні.

Як пише ISW, посилаючись на російські джерела, Сили оборони України досягли обмежених успіхів на південь від Бахмута неподалік Андріївки (на відстані 10 км на південь від Бахмуту) і зуміли перетнути Сіверський Донецький канал у цьому районі.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні