USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Рівненщині викрили керівників військкоматів, які побили військового

В одного з посадовців знайшли наркотики
Наручники
Джерело: відкриті джерела

Правоохоронці заявили про викриття керівників Рівненського обласного та районного територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки (військкоматів), які побили військового та знущалися з нього.

За даними ДБР, полковник та підполковник дізналися, що водій стрілецької роти має намір доповісти про порушення з боку військкомів під час служби. Посадовці вирішили уникнути можливого покарання. Тоді керівник Рівненського обласного ТЦК побив військового, у той час як керівник районного військкомату знімав побиття на телефон.

На відео, яке оприлюднили правоохоронці, видно, що удари завдавалися битою. Крім цього, військкоми також змусили потерпілого стати навколішки та вимолювати пробачення, додають слідчі.

"26 липня працівники ДБР провели шість обшуків за місцем роботи, проживання та у транспортних засобах керівників центрів комплектування. Було виявлено та вилучено мобільні телефони, один із яких належить потерпілому. За місцем проживання керівника Рівненського обласного ТЦК виявлено биту, якою били чоловіка", – додають правоохоронці.

До того ж у керівника Рівненського районного ТЦК та СП було вилучено вісім пакетів із білою речовиною, яка може бути амфетаміном, знаряддя для вживання наркотичних речовин. Посадовця затримано. Йому оголошено про підозру у незаконному зберіганні психотропних речовин з метою збуту у великих розмірах (ч. 2 ст. 307 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з конфіскацією майна.

За даними "Української правди", керівника Рівненського обласного ТЦК звати Сергій Луцюк.

Йому оголосили про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень, вчинених в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 ККУ).

До речі, офіцера Закарпатського обласного територіального центру комплектування Костянтина Варі, який на початку липня побив жінку в Ужгороді, звільнили.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму