USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Скандал в Ужгороді: Працівника військкомату, який побив жінку, звільнили з посади

Розповідаємо, що відомо в справі
бійка Новак
Джерело: UWN

У Міноборони повідомили про звільнення офіцера Закарпатського обласного територіального центру комплектування Костянтина Варі, який побив жінку в Ужгороді.

"На підставі інформації, наданої за місцем служби офіцера та ураховуючи слідчі дії, які тепер очікують на зазначену особу у зв'язку з провадженням, розпочатим правоохоронними органами за фактом вчинення кримінального правопорушення, прийнято рішення про звільнення цієї особи з лав Збройних Сил України", - заявив заступник міністра оборони генерал Олександр Павлюк.

Надалі оцінку цьому конкретному випадку й офіцеру, який зганьбив своє високе звання, дадуть правоохоронні органи та суд. З боку Закарпатського ОТЦК і СП буде забезпечене максимальне сприяння проведенню слідчих дій та зʼясуванню всіх обставин інциденту, додав Павлюк.

І закликав громадян, які стикалися з проблемами у взаємодії з уповноваженими особами ТЦК та СП, надсилати відомості щодо таких випадків за цими контактами:

- за номером 0 800 31 01 79;
- на електронну пошту [email protected];
- на чат-бот в телеграм: https://t.me/tck_report_bot

Що сталося?

В Ужгороді нетверезий старший офіцер Закарпатського обласного військового комісаріату (ОВК) накинувся на військового та його дружину. Майор декілька разів вдарив жінку кулаком у голову. Про це розповіла постраждала журналістка Тетяна Новак на своїй сторінці в Facebook.

Журналістка зізналася, що разом зі своїм чоловіком, офіцером Збройних сил України Євгенієм Голюком, який воював на фронті, була у супермаркеті. Вже біля каси до них причепився чоловік у цивільному з ознаками алкогольного сп'яніння.

"Перші слова нетверезого були до мого чоловіка: "Ти воював чи втік?", при цьому лаючись. Женя спокійно відповів, що воював. Відповідь мужика не задовольнила і він продовжив на підвищених тонах допитуватись: "А де? А як? А нащо поїхав на нуль? А чому зараз не там?". Мій чоловік спокійно зазначив, що служить в 15-му гірсько-штурмовому батальйоні, після оборони Соледару визнаний обмежено придатним. Це чомусь розлютило співрозмовника ще більше і він видав нецензурний малозрозумілий монолог, загальний зміст якого зводився до "ви не місцеві і це одразу видно, нащо ви приїхали, а ви знаєте хто я, а я майор, це мій район, мене всі знають", - сказала Новак.

І додала, що заспокоїти чоловіка намагалася продавчиня, яка постійно повторювала "Костя, заспокойся". За даними постраждалої, цим чоловіком виявився майор, оперативний черговий Закарпатського ОТЦК Костянтин Варі

"Костя впав в "повний неадекват", підійшов впритул, махав руками, декілька разів штовхнув мене і чоловіка в голову (поки що відкритою долонею). Ані мені, ані чоловіку не цікаві бійки, тож ми вирішили просто вийти на вулицю і викликати поліцію. Попросили продавчиню теж набрати "102" і викликати охорону. Наші слова вона повністю проігнорувала, зате не посоромилась відчайдушно пхати мені термінал для сплати товару. Я, до речі, сплатила", - прокоментувала журналістка.

Джерело: МВС

Що було далі?

Потім Тетяна зі своїм коханим вийшли з магазину та підійшли до зупинки, звідки Євген і хотів викликати поліцію. Однак зловмисник знову підійшов до них, накинувся та побив жінку.

"Коли мій чоловік вже тримав телефон біля вуха, Костя теж з'явився на зупинці, кинувся на Женю з кулаками, але чомусь передумав, різко змінив траєкторію, підбіг до мене, а я стояла на пару метрів позаду від чоловіка. і вдарив мене в щелепу. Так, жінку, так, кулаком. Я впала, тоді він схилився наді мною і наніс ще один удар кулаком в ліву скроню. Все було швидко і неочікувано, мій чоловік не встиг втрутитися, а Варі втік", - зазначила Новак.

Після цього подружжя викликало правоохоронців, швидку та Військову службу правопорядку. Також почали збиратися люди, які зізналися, що цей чоловік нібито вже не вперше нападає на людей і найчастіше його жертвами стають жінки.

Тетяна розповіла, що Костянтина Варі знайшли у його власній квартирі, драгер показав в його організмі 2,05 проміле алкоголю.

Джерело: Facebook Тетяна Новак

Медики констатували в журналістки забій щелепи. Постраждалі одразу написали заяву в поліцію, де відкрили кримінальну справу за статтею "Умисне легке тілесне ушкодження". У жінки забій м'яких тканин голови та забій нижньої щелепи.

Справу хотіли зам'яти

Тетяна стверджує, що деякі люди намагалися зробити все, щоб нібито не дати справі розголосу.

"Наступного ранку, в понеділок, ми з чоловіком поїхали до Ужгородського відділу поліції в Закарпатській області. Поки їхали в таксі, мені подзвонили з Закарпатського ОВК і попросили зустрітись, щоб "обговорти інцидент і врегулювати все мирно". Я відмовилася, у відділі поліції нас зустріли без ентузіазму. Дізнавач Турус Ю.Ю. тільки після моїх наполегливих прохань запросив до себе в кабінет і дав направлення на судово-медичну експертизу. Ми негайно поїхали в Ужгородське міжрайонне відділення судово-медичної експертизи, там мене детально розпитали про обставини і офіційно зняли побої. Втім тут же виявилось, що в травмпункті забули проставити необхідні печаті на довідку, а дізнавач Турус забув додати до направлення супровідний лист", - пояснила Новак.

З усіма печатками жінка віддала результат судово-медичної експертизи дізнавачу. А той своєю чергою пообіцяв направити супровідний лист судмедексперту. Однак згодом Тетяна дізналася, що Турус пішов у відпустку на невизначений термін.

"Впродовж тижня дізнавач не відповів конкретно на жодні мої питання стосовно справи. Я не знаю, чи вилучили з магазина камери, чи були опитані свідки (як мінімум продавчиня), чи був долучений протокол затримання з доказами, що Варі був в стані алкогольного сп'яніння", - написала Тетяна.

Що кажуть у поліції?

Поліція проводить досудове розслідування у справі щодо нанесення жінці тілесних ушкоджень співробітником ТЦКСП на Закарпатті.

"25 червня на спецлінію "102" надійшло повідомлення про те, що на одній із вулиць Ужгорода невідомий чоловік вчинив конфлікт з військовослужбовцем та його дружиною. Зловмисник наніс тілесні ушкодження жінці, після чого втік з місця події. Правоохоронці встановили, що нападником є 55-річний місцевий чоловік, працівник ТЦКСП. Його розшукали та доставили до районного управління поліції. Фігурант перебував у стані алкогольного сп’яніння", - прокоментували правоохоронці.

Слідчі готують матеріали для повідомлення йому про підозру. Наразі у справі проводять необхідні слідчі дії. Також призначили проведення судово-медичної експертизи.

Читайте також:
Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця Стрілянина на Закарпатті: Нетверезий чоловік при перевірці документів поранив правоохоронця
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя Від слів до профільних центрів: Наскільки в областях готові допомогти захисникам пройти реабілітацію та повернутися до життя
Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час? Одноразова грошова допомога для військових від громад: Як отримати, куди звертатися і чи є у воїна на це час?