USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

На Полтавщині на ремонті міської лікарні недорахувалися 6 млн гривень, правоохоронці повідомили про корупцію

Йдеться про ремонт укриття та модернізацію лікарняної котельні
Глобинська лікарня (Полтавська область)
Глобинська лікарня (Полтавська область)
Джерело: відкриті джерела

У результаті аудиту Глобинської міської лікарні робочою групою Полтавської облвійськадміністрації "Прозорість та підзвітність" правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Трьом громадянам повідомили про підозру, пише у своєму Telegram-каналі очільник Полтавської військової адміністрації Філіп Пронін.

"Бюджетні кошти виділяли для розвитку й підтримки міської лікарні. Переможцями тендерів ставали "дружні" субʼєкти господарювання, за що потім підрядники надавали учасникам схеми "відкати". Лише один із підрядників "віддячив" сумою в 1,2 млн гривень", – йдеться у повідомленні.

Загалом же сума збитків склала 5 мільйонів 900 тисяч гривень.

Новини за темою: САП завершила слідство у справі ексголови Тернопільської ОВА Головка, затриманого на хабарі

Що цьому передувало

28 грудня директора Глобинської міської лікарні Ігоря Балаховського затримали за підозрою в хабарництві з підрядником, що займався облаштуванням укриття в медзакладі. Про це місцевим ЗМІ розповів адвокат та ексзаступник голови Глобинської районної державної адміністрації Володимир Молодчин.

Національна поліція Полтавської області розпочала кримінальне провадження щодо модернізації котельні Глобинської лікарні. Вартість роботи складає 2 млн гривень, поінформував начальник Полтавської обласної адміністрації Філіп Пронін 29 грудня.

Нагадаємо, протягом 2022 року тодішній очільник Полтавської ОВА Дмитро Лунін зі своєю родиною отримували допомогу на проживання внутрішньо переміщеним особам. І це – маючи роботу з офіційною зарплатнею. Додамо, що в тому ж таки 2022 році тоді ще наречена Луніна придбала електро позашляховик BMW iX3 2021 року випуску.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння
В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі? В Україні активізувалися кліщі: Як вберегтися від хвороби Лайма і що робити при укусі?
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів