USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

САП завершила слідство у справі ексголови Тернопільської ОВА Головка, затриманого на хабарі

Ексголові Тернопільської ОВА повідомили про нову підозру
Михайло Головко
Михайло Головко
Джерело: Слово і діло

Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство у справі про хабар ексголові Тернопільської ОДА Михайлу Головку. Про це йдеться на сторінці САП у Facebook.

"11 січня 2024 року прокурор САП ухвалив рішення про завершення досудового розслідування у справі стосовно колишнього голови Тернопільської обласної ради, якого підозрюють у проханні надати та отриманні неправомірної вигоди від бізнесмена-волонтера", – зазначається в повідомленні.

На сьогодні детективами Національного антикорупційного бюро України за дорученням прокурора відкрито матеріали кримінального провадження стороні захисту для ознайомлення.

10 січня матеріали слідства щодо колишнього голови Тернопільської облради виділили в окреме провадження. Також йому повідомили про нову підозру. На сьогодні його дії кваліфіковано за ч. 4 ст. 368 і ч. 1 ст. 263 КК України.

Розслідування щодо заступників голови Тернопільської ОДА поки що триває.

У чому підозрюють Головка і заступників?

Детективи НАБУ затримали підозрюваних 26 червня на гарячому після передачі третього траншу у розмірі понад 600 тисяч гривень. 

27 червня затриманим на хабарі голові Тернопільської обласної ради та двом заступникам голови Тернопільської обласної військової адміністрації оголосили підозру. За даними слідства, чиновники вимагали з підприємця-волонтера близько 2,4 мільйона гривень. 

Посадовці "наполегливо просили" місцевого бізнесмена та волонтера надати понад 2,4 млн гривень за підписання комунальним підприємством Тернопільської облради актів виконаних робіт з будівництва та ремонту інфраструктурних об’єктів.

Щодо заступників, то НАБУ та САП не повідомляють імен підозрюваних. Та, ймовірно, йдеться про двох заступників начальника ОВА – Ігоря Дем'янчука та Ігоря Гайдука.

Що відомо про Головка

Михайло Головко (народився 3 травня 1983 року, с. Токи, Україна) – український політик, громадсько-політичний діяч, кандидат економічних наук (2018). Член ВО "Свобода" з 2002 року. Голова Тернопільської обласної ради (від 25 листопада 2020 року).

Народний депутат України 7-го (заступник голови комітету Верховної Ради України з питань економічної політики, голова підкомітету з питань господарського законодавства) та 8-го (член комітету Верховної Ради України з питань податкової та митної політики; голова міжфракційного депутатського об'єднання Верховної Ради України "За тверезе майбутнє") скликань.

У січні 2013 року захищав інтереси групи компаній "Мрія" Івана Гути від тиску податкової.

Активний учасник Революції гідності. Комендант наметового містечка на вулиці Лютеранській.

 
Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави ДТП у Броварах: Майбоженка взяли під варту без можливості внесення застави
Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень Замість будівництва метро на Виноградар поклав кошти на депозит: Підрядник заробив на відсотках понад 139 млн гривень