USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 7 5 3 0 0 (+1040)
USD
НБУ
39.40
Готівка
39.80
EUR
НБУ
42.34
Готівка
42.90

У трьох областях зловмисники намагались продати трофейне російське озброєння

Щоб знайти покупців, фігуранти використовували особисті зв’язки серед криміналітету
СБУ торгівля зброєю_1

Затримано торгівців трофейним озброєнням

Джерело: СБУ

Затримано торгівців трофейним озброєнням, яке нелегально вивозили з місць колишніх боїв поблизу лінії фронту. Бізнес "процвітав" у Полтавській, Одеській та Житомирській областях. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

У фігурантів знайшли російські протитанкові гранатомети, автомати Калашникова та вибухівку.

Полтавщина

Нейтралізовано злочинне угруповання, яке намагалось продати арсенал бойових гранат і автоматичну зброю. Щоб знайти покупців, фігуранти використовували особисті зв’язки серед криміналітету.

Співробітники СБУ затримали організатора і двох учасників банди на спробі збуту бойових засобів ураження.

Одещина

Повідомлено про підозру місцевому жителю, який хотів продати понад пів кілограма пластиду та пристрої для мінно-вибухових речовин.

Крім того, він намагався реалізувати дві бойові гранати і майже п'ять метрів шнура для детонування вибухівки.

Житомирщина

Викрито ще трьох торгівців зброєю. Зловмисники пропонували своїм клієнтам цілий арсенал трофейних засобів ураження.

Під час обшуків у фігурантів вилучили автомат Калашникова та реактивний піхотний вогнемет "Джміль" російського виробництва. Також виявлено понад 20 бойових гранат та велику кількість набоїв до стрілецького озброєння.

За всіма викритими фактами тривають розслідування для притягнення винних до відповідальності. Вилучені засоби ураження планується передати на потреби ЗСУ.

Скільки зброї може бути в українців?

За даними Міністерства внутрішніх справ, на руках у громадян України наразі може бути від 1 до 5 мільйонів одиниць зброї. За попередніми підрахунками, після війни може бути два-три мільйони.

Читайте також:
Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт Ухилянтів можуть штрафувати без рішення суду та арештовувати їх рахунки: Що передбачає законопроєкт
Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки Росія розширює список розшуку українських політиків, він поповнився Аваковим, Гройсманом, Даніловим і не тільки
Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії Папу Римського запросили на український саміт миру у Швейцарії
Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні Сі Цзіньпін прилетів до Франції, де зустрінеться з Макроном і обговорить війну в Україні