USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Полтавщині чоловік застрелив трьох людей, а сам підірвався на гранаті

За даними ЗМІ, вбитий – ексмер Лохвиці
вбивство
Джерело: Нацполіція

У Лохвиці, що на Полтавщині, місцеві повідомили поліцію, що вдень чоловік застрелив трьох людей, після чого підірвався на гранаті. Наразі на місці трагедії працює слідство та криміналісти, розповів начальник Головного управління поліції Полтавщини Євген Рогачов.

Слідство встановило, що місцевий 53-річний чоловік у трьох домівках застрелив із гладкоствольної зброї двох сусідів – 67-річного та 47-річного чоловіків та 63-річну сусідку. А потім повернувся додому та підірвався гранатою.

"Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група поліції, спеціалісти криміналісти та вибухотехнічна служба ГУНП. Обставини та причини трагедії з'ясовують слідчі. За даним фактом відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань", – зазначив Рогачов.

За інформацією місцевих ЗМІ, 47-річний вбитий – це В’ячеслав Демчук, міський голова Лохвиці у 2010–2015 роках.

Ексмер Лохвиці В’ячеслав Демчук
Джерело: відкриті джерела

Дані руху "Чесно" свідчать про те, що чоловік працював директором у місцевому спортивно-технічному клубі Товариства сприяння обороні України. У 2020 році намагався переобратися міським головою та паралельно балотувався до Полтавської обласної ради за списками "РПЛ".

Джерела журналістів кажуть, що підозрюваний у вбивстві – Олександр Сова. Серед ймовірних причин злочину – побутовий конфлікт.

Нагадаємо, поліцейські Чернігівщини встановили й затримали трьох фігурантів, яких підозрюють у вбивстві родини киян: 30-річного чоловіка, 28-річної жінки та їхнього 4-річного сина. 

Згодом на суді один із підозрюваних свою провину визнав і розповів, чому планував розправу з сім'єю.

Читайте також:
В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу В Україні покажуть не зовсім класичну п'єсу Котляревського: Виставу "Наталка Полтавка.doc" зібрали з історії реальних героїв
Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території Чудова сімка: Полтавські інженери в гаражі створюють дрони для розмінування території
У Полтаві вперше на базі вишу діє У Полтаві вперше на базі вишу діє "зелена кімната". У чому її унікальність?
В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами В полтавських школах дітей навчатимуть керувати дронами