USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90
Втрати орків: 4 6 1 9 4 0 (+880)
USD
НБУ
39.59
Готівка
39.85
EUR
НБУ
42.26
Готівка
42.90

Жахливе вбивство родини з 4-річною дитиною на Чернігівщині: Підозрюваний розповів, чому планував розправу

22-річний підозрюваний свою провину визнав, але спростував корисливий мотив
один з підозрюваних
Один із підозрюваних у залі суду, 17 травня 2023 р.
Джерело: Суспільне

Підозрюваний у вбивстві подружжя киян з 4-річною дитиною на Чернігівщині розповів у суді про мотив свого вчинку – вбив, щоб покарати за діяльність. Про це повідомляє "Суспільне".

Журналісти передають, що підозрюваний свою провину визнав, але спростував корисливий мотив і просив відпустити його під домашній арешт з можливістю внесення застави.

"Річ у тім, що вбив, аби не заволодіти майном чи ще чимось, а навмисне покарати за його діяльність. Те, що він (убитий киянин, – ред.) оббирає військовослужбовців. Є листування, можу сказати, чим займався. Чоловік додавав у "Дію. Шлях" через знайомих і військових, пропонував привозити автомобілі з-за кордону", – розповів підозрюваний.

Також він сказав, що служить у розвідці вже понад шість років і, за його словами, "як показує практика, таких людей краще прибрати, ніж судити, чи ще щось".

За даними, озвученими прокурором, підозрюваний – військовослужбовець Збройних сил України. Згідно з даними судових реєстрів, в березні 2017 року чоловіка притягували до адміністративної відповідальності за дрібне хуліганство. Тоді йому було 16. Сосницький районний суд закрив провадження у справі, оголосивши усне зауваження.

Нині, за матеріалами слідства, йому 22 роки, був знайомим загиблого Миколи Череваня. І домовився з ним про продаж авто. Чоловіка затримали 15 травня ввечері в Житомирі, він одружений і має вагітну дружину. 

"Запобіжний захід у вигляді тримання під вартою строком на 60 діб", – такий вирок оголосив слідчий суддя Корюківського районного суду Юрій Кутовий одному з трьох підозрюваних у розстрілі подружжя та їхньої дитини.

Що відомо про вбивство

Поліцейські Чернігівщини встановили й затримали трьох фігурантів, яких підозрюють у вбивстві родини киян: 30-річного чоловіка, 28-річної жінки та їхнього 4-річного сина. Про це поінформували в пресслужбі Національної поліції України.

Правоохоронці розповіли, що подружжя разом із дитиною поїхало на Чернігівщину для покупки автомобіля, після чого зв’язок з ними обірвався.

"В одному з сіл Корюківського району поліцейські виявили спалену автівку киян, а за 500 метрів – закопані тіла з ознаками насильницької смерті", – йдеться у повідомленні.

У максимально стислі строки слідчі поліції спільно з кримінальним аналізом похвилинно відтворили події тієї доби.

Поліцейські встановили, що подружжя вирішило купити автомобіль у знайомого на Чернігівщині. Із собою вони взяли велику суму для покупки та разом із сином вирушили за автівкою.

Дізнавшись про те, що кияни везуть із собою гроші, їхній 22-річний знайомий спланував убивство та озброєний напад.

"За підозрою у вбивстві подружжя та їхнього сина затримали трьох мешканців Корюківського району: двох чоловіків і жінку. Зловмисники розстріляли автівку з родиною киян, а потім підпалили її, щоб приховати сліди злочину. Тіла вбитих вони закопали неподалік від місця вчинення злочину", – додали в поліції.

Новини за темою: Ґвалтували, морили голодом та катували дітей: Подружжя з Київщини постане перед судом

Під час обшуків в оселях зловмисників вилучили речові докази. Досудове розслідування триває. Фігурантам загрожує до 15 років позбавлення волі або довічне ув'язнення.

Родину Черевань поховали ввечері 16 травня в селі Бірки.

Читайте також:
Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни Закон про мобілізацію почне діяти з 18 травня: Основні зміни
Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто Парламент підтримав спрощення торгівлі вживаними авто
Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень
Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію Українці масово переоформляють авто після ухвалення закону про мобілізацію