USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

На півдні ЗСУ активно наступають і мають тактичний успіх, – Маляр

Захисники поступово просуваються вперед – станом на зараз до двох кілометрів на кожному напрямку
воїни

Захисники 95-ї ОМБР на Південному напрямку

Джерело: АрміяInform

Заступниця міністра оборони Ганна Маляр розповіла, що на півдні українські війська ведуть активні наступальні дії на кількох напрямках одразу. Мають частковий успіх, хоч і діють в умовах авіаційної та артилерійської переваги російських окупантів, написала чиновниця в Telegram.

За словами Маляр, практично на усіх ділянках і напрямках, де українські підрозділи наступають на півдні, вони мають тактичний успіх. Захисники поступово просуваються вперед – станом на зараз до двох кілометрів на кожному напрямку.

"На деяких звільнених позиціях та населених пунктах триває процес закріплення наших військ. На Бердянському і Маріупольському напрямках ворог стягує війська з інших напрямків та збільшує вогневий вплив. Крім того, наші війська стикаються з суцільним замінуванням полів", – пояснила заступниця.

Ситуація на Південному напрямку

Українські війська досягли локальних успіхів під час контратак на заході Запорізької області, однак росіяни продовжують оборонятися відповідно до обґрунтованої тактичної оборонної доктрини. Про це інформують аналітики ISW.

На просування Сил оборони України вказують геолокаційні кадри. Водночас росіяни продовжують стверджувати, що війська РФ у цьому районі успішно обороняються, зазначили в Інституті вивчення війни.

Раніше в Об'єднаному пресцентрі Сил оборони Таврійського напрямку зазначали, що на півдні Сили оборони ведуть наступальні дії на Мелітопольському, Бердянському та Маріупольському напрямках. Там відбуваються українські контратаки та робота на флангах контратак на окремих ділянках фронту.

Новини за темою: Підрив Каховської ГЕС не вплине на контрнаступ і не несе жодної загрози для ЗСУ, – ОК "Південь"

Про ситуацію на сході

Маляр розповіла, що на сході Сили оборони ведуть як оборонні, так і контрнаступальні дії. На напрямках, де ЗСУ в обороні, жодної позиції не втрачено і ворог не зміг просунутись. росіяни намагаються витіснити українські війська із займаних позицій, ведуть штурмові дії одразу на кількох напрямках, зокрема на Лиманському.

На Бахмутському загальна інтенсивність бойових дій дещо знизилася. ЗСУ проводять наступальні дії на окремих ділянках, займають панівні висоти, лісосмуги з метою поступового витіснення ворога з підступів до Бахмута. Окупанти докладають усіх зусиль, аби зупинити наступальні дії Сил оборони, додала Маляр.

За її словами, на сході противник зараз тримає значну кількість сил, які продовжує нарощувати, переміщаючи на Бахмутський напрямок додаткові підрозділи з інших напрямків.

До речі, за минулий тиждень українські військові під час наступальних дій звільнили сім населених пунктів на Донецькому і Таврійському напрямках.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція