USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Підрив Каховської ГЕС не вплине на контрнаступ і не несе жодної загрози для ЗСУ, – ОК "Південь"

Росіяни продовжують обстрілювати Херсон навіть під час евакуації мирних громадян із підтопленої місцевості
Наталія Гуменюк

Наталія Гуменюк

Джерело: відкриті джерела

Підрив Каховської ГЕС російськими окупантами не несе жодної загрози для українських військових і ніяк не вплине на контрнаступ ЗСУ. Про це в коментарі UWN заявила речниця Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк.

"Для наших військових це ніякої загрози не несе. Ситуація в регіоні контрольована, всі евакуаційні заходи проведено, населення сповіщено. Вже навіть відправився евакуаційний потяг, продовжується відправка автобусами", – розповіла вона.

Також Гуменюк зазначила, що ворог навіть під час евакуації в межах техногенної катастрофи, створеної ним же, продовжує обстріли по мирних мешканцях, які намагаються врятуватися. 

"Вони б’ють килимовим способом, обстрілюючи всі житлові квартали, прибережні територіях, куди можуть досягнути. Цілком ймовірно, що, усвідомлюючи необхідність спускатися далі, глибше по лівому берегу під натиском тієї самої води, яка іде і змушує їх залишати ці позиції, вони усвідомлюють, що їм доведеться переміщатися якомога далі, вони в цій істерії на прощання, як кажуть, обстрілюють, розуміючи, що не зможуть повернутися на ці позиції знов", – заявила речниця Оперативного командування "Південь".

Водночас Гуменюк зауважила, що, з точки зору географії, правий берег вищий за лівий, тому ЗСУ дійсно залишаються в "пріоритеті".

"Вони очевидно зробили цей провокаційний жест задля того, щоб зупинити наш контрнаступ. Але нам зрозуміло, що, навіть застосувавши такий техногенний терор, вони його все одно не зупинять", – додала речниця ОК "Південь".

Нагадаємо, російські війська вночі 6 червня підірвали Каховську ГЕС. За цим фактом правоохоронці вже розпочали розслідування за статтею "екоцид".

Яка нині ситуація на ГЕС та як можна евакуюватися з потенційно небезпечних районів – читайте тут.

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську