USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

На Дніпропетровщині за незаконні розкопки на дні змілілого водосховища каратимуть, – поліція

Узбережжя на території сіл Мар’янське та Грушівка Криворізького району щоденно патрулюють
патруль на Дніпропетровщині_1
Джерело: ГУ Нацполіції в Дніпропетровській обл.

Поліція Дніпропетровської області попередила, що до осіб, які намагатимуться скоювати незаконні розкопки на дні змілілого водосховища, ухвалюватимуть законні рішення відповідно до чинного законодавства. Про це поынформували в пресслужбі поліції області у Telegram.

Правоохоронці кажуть, що зміліле водосховище може містити небезпечні предмети.

"Закликаємо батьків не допускати дітей на узбережжя, щоб не наражати їх на небезпеку. У Криворізькому районі поліцейські патрулюють прибережну зону для безпеки громадян та запобігання несанкціонованих археологічних розкопок", – йдеться у повідомленні.

У зв’язку з підривом Каховської ГЕС та подальшим обмілінням Каховського водосховища влада ухвалила рішення про залучення щоденно груп поліції для патрулювання узбережжя на території сіл Мар’янське та Грушівка Криворізького району.

Патрульні стежать за громадським порядком, контролюють безпеку на узбережжі, а також запобігають здійсненню розкопок "чорними археологами" та вчиненню правопорушень.

За словами місцевих, при створенні Каховського водосховища на цій території були затоплені два поселення та пам’ятники 200-річної давнини.

Відзначимо, на підтоплених внаслідок підриву Каховської ГЕС територіях нарахували понад 50 пам’яток різних часів. Зокрема, одні з таких на 10 кілометрів виявили у Василівці Василівського району Запорізької області. Про це в ефірі UWN розповів археолог, науковий співробітник національного заповідника "Хортиця" Олег Тубольцев.

Новини за темою: Причиною руйнування Каховської ГЕС міг бути підрив проходу під водою, – NYT

Читайте також:
Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька Шість пострілів у спину з бойового пістолета: У Чернігові 21-річну студентку підозрюють у вбивстві власного батька
Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков Українців попередили про загрозу ракетних ударів РФ на Великдень. Поліція посилює заходи безпеки біля церков
Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові Напад на поліцейських на Вінниччині: Зловмисникам допомагали інші військові
Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень Заступник начальника поліції на Дніпропетровщині підозрюється у незаконному збагаченні на 14 млн гривень