USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Мінна безпека, керування дронами та домедична допомога: В українських школах оновлять дисципліну "Захист України"

Запит на оновлення МОН отримало від батьків і школярів
школа
Джерело: відкриті джерела

Міністерство освіти і науки розпочало роботу над оновленням дисципліни "Захист України". Про це на своїй сторінці у Facebook написав очільник міністерства Оксен Лісовий.

Що вивчатимуть

За словами міністра, школярі, зокрема, вивчатимуть надання якісної домедичної допомоги, мінну безпеку, керування дронами і орієнтування на місцевості.

Новини за темою: Міносвіти не планує запроваджувати 12-річну школу з 2024 року: Чому

"Тож з вересня плануємо запустити пілот проєкту оновленої дисципліни – реалізовуватимемо у школах з різних областей. На основі відгуків учителів і учнів, що братимуть участь у пілоті, програма дисципліни буде фіналізована", – написав Лісовий.

Хто викладатиме цей предмет

Як і раніше – вчителі. Однак їх також будуть вчити. Для цього міністерство залучатиме до співпраці міжнародні та громадські організації, які мають досвід у навчанні дорослих. Зокрема тих спеціалістів, які готові навчати вчителів роботи із симуляторами FPV дронів, мають спеціалізацію в топографії, домедичній допомозі та запобіганні травматизму.

Нагадаємо, ми писали, що для українських школярів запустять проєкти про гуманне ставлення до тварин.

Читайте також:
Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки Скандал на Волині: Вчителька висипала на голову учениці снеки
Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти? Безпечна освіта в умовах війни. Де найкраща ситуація з укриттями в закладах освіти?
Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким Як реформуватимуть вищу освіту в Україні. Розмова із заступником міністра освіти Михайлом Винницьким
Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою Теперішнє та майбутнє НАУ. Яким є та яким має бути Національний авіаційний університет. Розмова з в.о. ректора Ксенією Семеновою