USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Литва та Фінляндія передали нові пакети військової допомоги для України

В Україну надійде військова техніка, генератори, польові ліжка і сухпайки
Військові
Джерело: відкриті джерела

17 листопада Литва та Фінляндія повідомили про нові пакети військової допомоги для України. Фіни обіцяють більше техніки, а литовці відправили генератори та побутові речі для фронту.

Допомога Литви

Сьогодні Вільнюс передав нову партію генераторів, польових ліжок і сухих пайків. Про це поінформувала пресслужба Міністерства оборони Литви.

Зазначається, що стаціонарні дизель-генератори потужністю 160 кВт призначені для вироблення електроенергії та забезпечення нею об'єктів у місцях, де відсутні або перервані лінії електропередачі. Генератори оснащені обладнанням, яке автоматично вмикає двигун генератора в разі припинення подачі електроенергії від стаціонарної електромережі та вимикає його в разі відновлення подачі.

"При повному навантаженні генератор може безперервно працювати не менше восьми годин. Генератори захищені від впливу довкілля і можуть експлуатуватися за температури навколишнього середовища -30 градусів або +40", – йдеться у повідомленні.

Пожертву було доставлено в Україну литовськими Збройними силами.

Новини за темою: Литва забороняє імпорт російського скрапленого газу з листопада, – ЗМІ

Допомога Фінляндії

Фінляндія сьогодні, 17 листопада, схвалила виділення Україні 20-го пакета військової допомоги. Про це поінформували в уряді країни.

"Президент республіки ухвалив рішення з цього питання 17 листопада 2023 року за пропозицією уряду", – йдеться у повідомленні.

Міністр оборони Антті Хакканен заявив, що на карту в оборонній боротьбі України поставлено перспективи безпеки в Європі та Фінляндії в поточному десятилітті.

"Разом із нашими союзниками ми залишаємося непохитними в нашій прихильності підтримці українців", – додав чиновник.

Це буде 20-те постачання військової техніки в Україну. Заміна оборонної техніки, що міститься в цьому пакеті, обійдеться Фінляндії приблизно в 100 мільйонів євро.

"Загальна компенсаційна вартість 20 пакетів оборонної техніки країни тепер становить 1,5 мільярда євро", – сказав міністр оборони.

З оперативних причин, а також для забезпечення того, щоб допомога дійшла до місця призначення без проблем, додаткова інформація про вміст допомоги, спосіб її доставки або графік не розголошується.

Новини за темою: Фінляндія закриває пункти пропуску з Росією

Як Литва та Фінляндія допомагають Україні під час війни

10 листопада Литва заявила про те, що надала Україні дві пускові установки для зенітного ракетного комплексу NASAMS, необхідне обладнання, а також позашляховики для екіпажу. Крім цього, Вільнюс оголосив про передачу Україні нового пакета військової допомоги, до якого, зокрема, увійшли засоби боротьби з дронами та генератори.

Раніше в уряді Фінляндії було віддано доручення щодо розробки плану участі країни у відновленні України. У жовтні республіка оголосила про виділення 19-го пакета військової допомоги Україні. Його вартість становить 95 млн євро.

Нагадаємо, на початку жовтня Фінляндія спрямувала додаткові 92 мільйони євро на підтримку України та країн, які постраждали від російської агресії. Підтримку надають через групу Світового банку.

Читайте також:
Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW Темпи наступу РФ на Харківщині знижуються, ворог просунувся не більше ніж на 8 км, – ISW
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні