USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Литва забороняє імпорт російського скрапленого газу з листопада, – ЗМІ

Литовський Сейм проголосував майже одноголосно
Литва
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

З листопада Литва забороняє будь-який імпорт, завантаження та дегазацію російського зрідженого природного газу (СПГ) на всіх об’єктах. Про це передає видання LRT.

Литовський Сейм ухвалив поправки до Закону про природний газ, які передбачають цю заборону. 111 парламентарів проголосували за, шість – утрималися.

Зазначається, що під час розгляду поправок у комітетах Сейму заступниця міністра енергетики Інга Жилене сказала, що російський газ на регазифікаційні об'єкти в Литві доставляють танкери з Польщі.

Зміни ж до закону підготували голова Комітету національної безпеки та оборони Сейму Лаурінас Кашчюнас і міністр енергетики Дайнюс Крейвіс. 

"Раніше голова литовського енергетичного відомства заявляв, що газ транспортувала з Польщі компанія Cryogas M&T Poland і постачала двом компаніям з дегазаційними установками. Менеджер з розвитку бізнесу Cryogas M&T Poland у країнах Балтії Маріюс Сіманавічюс заявив BNS, що не може це прокоментувати. При цьому ні міністерство, ні Рада з регулювання енергетики не назвали компаній, яким постачала газ Cryogas M&T Poland", – ідеться у матеріалі.

Імпорт скрапленого природного газу з Росії до Литви через Клайпедський термінал призупинено з березня 2022 року, а з квітня того ж року припинено й імпорт російського газу через трубопроводи, додають у виданні.

Раніше ми повідомляли, що Польща хоче заборонити імпорт діамантів і скрапленого газу з Росії.

Заборону пропонували застосувати в рамках 12-го пакета санкцій ЄС проти Росії.

Читайте також:
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Росіяни на Харківщині перейшли до нової тактики, яка могла призвести до великих втрат, – ISW Росіяни на Харківщині перейшли до нової тактики, яка могла призвести до великих втрат, – ISW