USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Фінляндія виділяє 92 мільйони євро на підтримку країн, що постраждали від російської агресії: На що спрямують кошти в Україні?

В Україні кошти спрямують на вирішення потреб у сферах охорони здоров’я, транспорту, енергетики, сільського господарства, житлового будівництва та соціального забезпечення
Фінляндія

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Фінляндія виділяє додаткові 92 мільйони євро на підтримку України та країн, які постраждали від російської агресії. Підтримку надають через групу Світового банку. Про це інформує пресслужба фінського МЗС.

Зазначається, що Фінляндія виділить 62 мільйони євро на програму підтримки відновлення України та Молдови: 12 мільйонів євро з цієї суми буде виділено як грант і 50 мільйонів євро – як кредит.

"Крім того, Фінляндія надасть 30 мільйонів євро кредитів країнам, які постраждали від російської агресії, щоб допомогти їм запобігти поширенню інфекційних захворювань", – ідеться у повідомленні.

На що спрямують кошти?

В Україні кошти від Фінляндії спрямують на вирішення потреб у сферах охорони здоров’я, транспорту, енергетики, сільського господарства, житлового будівництва та соціального забезпечення. 

"Це допоможе покращити доступ до послуг охорони здоров’я, модернізувати медичне обслуговування, підвищити доступність послуг для вирішення гострого дефіциту енергії, відремонтувати життєво важливі мережі доріг і залізниць, житлові будинки та підтримувати сільськогосподарську діяльність. Це також прискорить довгострокові зусилля з підтримки відновлення України та реконструкції критичних секторів. Особливу увагу буде приділено правам жінок, дівчат та людей з інвалідністю", – кажуть у фінському МЗС.

У Молдові гроші підуть на потреби біженців з України, а також на фінансування програми розвитку та готовності до криз.

"Це додаткове фінансування свідчить про непохитну підтримку Фінляндією України відповідно до урядової програми. Ми також підтримуватимемо покращення продовольчої безпеки в країнах, які постраждали від російського вторгнення", – зазначив міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо.

Раніше ми повідомляли, що США можуть виділити кошти на підтримку України за програмою грантів Держдепу.

Ішлося про те, що Білий дім розглядає можливість використання грантової програми Державного департаменту для надсилання додаткової військової допомоги Україні, оскільки Конгрес продовжує боротися за фінансування зброї.

Зазначалося, що Білий дім зважує низку варіантів, намагаючись знайти додаткові гроші для підтримки України після того, як Сенат в останню хвилину позбавили фінансування України, щоб запобігти шатдауну.

Читайте також:
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров Окупанти пошкодили понад чотири тисячі станцій мобільного зв'язку та 25% мереж фіксованого, – Федоров
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму ЗСУ вночі могли вразити російський МіГ-31 на аеродромі Бельбек у Криму