USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Китай тисне на Україну через свої компанії в переліку спонсорів війни

Україна включила 48 компаній у всьому світі, у тому числі 14 з Китаю до списку міжнародних спонсорів війни
Китай

Ілюстративне фото

Джерело: відкриті джерела

Пекін повідомив Україні, що двостороннім відносинам може бути завдана шкода через те, що Київ включив 14 китайських компаній в перелік міжнародних спонсорів війни. Про це пише Reuters.

Попередження було передано Україні минулого місяця на зустрічі посла Китаю в Києві з високопосадовцями українського уряду, сказали два анонімні джерела агентству.

Україна включила 48 компаній у всьому світі, у тому числі 14 з Китаю до списку міжнародних спонсорів війни, діяльність яких сприяє військовій машині Кремля.

"Посол сказав, що все це (ситуація з чорним списком) може негативно позначитися на наших відносинах", – зазначило одно із джерел.

При цьому додало, що в результаті Китай не висунув жодних умов або тимчасових рамок для України, а просто висловив свою думку щодо списку. Друге джерело припустило, що Пекін може пов'язати це питання із закупівлями Китаєм українського зерна.

До повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року Китай був найбільшим торговим партнером України і залишається важливим споживачем українського зерна, олії та залізняку.

Новини за темою: Україна визнала три найбільші китайські нафтогазові компанії спонсорами війни

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни провідного світового виробника шоколаду – швейцарську компанію Barry Callebaut.

Також НАЗК внесло американську франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни. 

А ще Нацагентство з питань запобігання корупції внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат