USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

​НАЗК внесло американську мережу фастфудів Subway до переліку міжнародних спонсорів війни

Понад 500 ресторанів компанії продовжують працювати на ринку агресора, сплачуючи сотні тисяч доларів податків до бюджету РФ
SubWay
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни. Про це поінформувала пресслужба агентства.

"Всесвітньо відома франшиза ресторанів швидкого харчування Subway позиціонує себе як здорову альтернативу традиційному фастфуду. Компанія заявляє, що турбується про здоровʼя споживачів, але продовжує працювати в Росії, фінансуючи вбивства українців. НАЗК внесло американську Subway до переліку міжнародних спонсорів війни", – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що понад 500 ресторанів компанії продовжують працювати на ринку агресора, сплачуючи сотні тисяч доларів податків до бюджету РФ. Також Subway активно рекламує свою діяльність через підсанкційні російські соціальні мережі та доставляє їжу через сервіси "Яндекс", які співпрацюють із державними та правоохоронними органами країни-агресора.

Після початку повномасштабного вторгнення компанія не повідомила про скорочення своєї діяльності у РФ, а спроб засудити війну Росії проти України від керівництва компанії не було.

Нагадаємо, нещодавно Національне агентство з питань запобігання корупції внесло до переліку міжнародних спонсорів війни китайську China Railway Construction Corporation (CRCC). Компанія і досі продовжує працювати в Російській Федерації, будуючи метро, мости та автомагістралі.

Також Нацагентство внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни.

Раніше ми повідомляли, що Україна призупинила статус спонсора війни для Raiffeisen Bank через шантаж Австрії. Зазначалося, що наразі між країнами тривають переговори із залученням представників Єврокомісії.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат