USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Соцмережа X більше не показуватиме заголовки статей

Нещодавно Маск заохочував користувачів публікувати більше контенту безпосередньо в X, намагаючись підвищити залученість на платформі
Маск Твіттер

Ілон Маск

Джерело: відкриті джерела

Соцмережа X (колишній Twitter, – ред.) більше не показує заголовки статей, які поширюють на платформі, замість цього видно лише головне зображення статті та домен, на який вона посилається. Про це пише The Verge.

Так, видання звернуло увагу на відмінності між новою версією попереднього перегляду посилань в додатку X для iOS і старою версією в інтернеті.

"Ця зміна, хоч і дуже дратує рекламодавців, не стала повною несподіванкою. У серпні журнал Fortune повідомляв, що ця зміна готується, а власник X Ілон Маск підтвердив, що це його ідея, яка "значно покращить естетику", – йдеться у повідомленні.

Нещодавно Маск заохочував користувачів публікувати більше контенту безпосередньо в X, намагаючись підвищити залученість на платформі. Медіамагнат також сказав, що алгоритм платформи "намагається оптимізувати час, проведений на X", що "посилання не привертають стільки уваги" і що "найкраще публікувати на цій платформі контент у довгій формі".

Основною причиною зміни формату, очевидно, є прагнення зробити пости компактнішими, умістивши їх більше в ту частину стрічки, яка відображається на екрані, додає видання.

Раніше

Нещодавно з мережі зникла функція, яка дозволяла користувачам поскаржитися на дезінформацію про вибори. Це викликало занепокоєння щодо неправдивої інформації, яка поширюється напередодні голосування в Австралії та США. Про це повідомляє Reuters із посиланням на дані дослідницької організації Reset.Tech Australia.

Зазначається, що цю функцію запровадили минулого року. Завдяки їй користувачі могли скаржитися на публікації, які, на їхню думку, містили неправдиву інформацію про політику. Але категорію "політика" видалили з переліку в усіх країнах, окрім Євросоюзу.

"Функція ж, яка дає змогу подати іншу скаргу, наприклад, про пропаганду насильства чи ворожнечі, досі працює", – кажуть автори дослідницької організації.

Зазначається також, що представники соцмережі X поки не прокоментували цю інформацію.

Раніше ми повідомляли, що в ЄС назвали платформу X Ілона Маска найбільшим засобом поширення російської дезінформації.

Зазначалося, що наплив російської дезінформації особливо гостро відчувається у Словаччині.

Читайте також:
Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс Альтернатива Telegram: В Україні пропонують запустити сервіс "Дія. Канали"
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту Instagram оновлює алгоритм: Перевага буде в оригінального контенту
Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ Telegram відновив раніше заблоковані українські чат-боти, серед яких – бот ГУР МОУ