USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Компанія Rheinmetall у Румунії завершує будівництво бази для обслуговування українських Leopard 2

Головне завдання центру – зберігання та ремонт військової техніки
Танк Леопард 2
Танк Леопард 2
Джерело: відкриті джерела

Збройовий концерн Rheinmetall будує Центр технічного обслуговування та логістики біля кордону Румунії з Україною. Про це повідомляє німецьке видання N-TV.

Чим займатиметься центр Rheinmetall

Сам центр будується на околицях румунського міста Сату-Маре – неподалік від Закарпаття. Початок його роботи запланований на квітень цього року.

Центр виконуватиме два завдання. 

Перше – зберігання бойових комплексів для України, таких як Leopard 2.

Друге – обслуговування та ремонт військової техніки, до прикладу, бойових танків, таких як Leopard 2 або британських Challenger, бронетранспортерів, таких як Marder, броньованих транспортних машин Fuchs або військових вантажівок та самохідних гаубиць. Також у центрі будуть ремонтувати бойові машини сил НАТО.

Новини за темою: Україна може бути включена у світову сітку продажу військових товарів, – нардеп

"Rheinmetall активно працює над створенням Центру військового технічного обслуговування та матеріально-технічного забезпечення в Румунії, країні – партнері НАТО", – сказав представник Rheinmetall.

Зазначимо, що ще один такий центр є у Литві. У червні 2022 року Rheinmetall разом зі своєю партнерською компанією KMW заснували його в Йонаві, щоб мати можливість доглядати за бойовими машинами литовських та інших збройних сил НАТО, дислокованих у країнах Балтії.

Додамо, німецький збройний концерн Rheinmetall веде переговори з Україною про будівництво танкового заводу на території нашої держави. Вартість заводу складе приблизно 200 млн євро. Такий завод зміг би виробляти до 400 основних бойових танків типу Panther на рік

Читайте також:
Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки Мінекономіки скасувало бронь від мобілізації для співробітників букмекерської контори та служби доставки
Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову Військові можуть заповідати виплату одноразової грошової допомоги родичам на випадок загибелі: Уряд ухвалив постанову
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську Стало відомо про перші розстріли цивільних у Вовчанську