USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05
Втрати орків: 4 3 9 9 7 0 (+780)
USD
НБУ
39.23
Готівка
39.50
EUR
НБУ
42.44
Готівка
43.05

Німецька Rheinmetall може надати Україні новітній танк Panther: Що про нього відомо

Україна може стати першою країною, яка придбає цей танк
танк Panther
Джерело: handelsblatt

Україна веде переговори з німецьким концерном Rheinmetall про постачання найсучасніших німецьких танків KF51 Panther. Про це повідомив генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв'ю Handelsblatt.

"Ми ведемо переговори з Києвом про експорт Panther. Україна зацікавилася також новими бойовими машинами піхоти Lynx", сказав Паппергер.

Що відомо про KF51 Panther

Минулого літа компанія Rheinmetall представила KF51 Panther на виставці в Парижі. Тоді його назвали найсильнішим бойовим танком у світі. Україна може стати першою країною, яка придбає цей танк.

Поки Rheinmetall має демонстраційну модель KF51 Panther. Але директор компанії зазначає, що постачання можуть бути вже через 1518 місяців. Танки можуть бути зібрані у Німеччині чи Угорщині.

Для експорту цих танків Україні також необхідно отримати схвалення Німеччини, як це було з Leopard.

Сам танк заснований на Leopard 2A4. У порівнянні з ним Panther отримав нову вежу та самозарядну 130-мм зброю. Маса танка складає 59 т. Екіпаж три-чотири особи. Танки будуть оснащуватися 12,7-мм та 7,62-мм кулеметами, а також дроном-камікадзе HERO 120 виробництва компанії UVision. На танк встановлюється двигун MTU потужністю 1479 к.с. У перспективі Rheinmetall має намір перевести всіх своїх клієнтів на Panther KF51.

Новини за темою: Україна може отримати близько 150 танків Leopard 1. Що це за машина?

Що було раніше?

25 січня уряд Німеччини офіційно схвалив передачу Україні танків Leopard 2. Тоді вирішили, що на першому етапі Берлін надасть роту з 14 танків Leopard 2 A6 зі складу Бундесверу.

Читайте також:
Снаряди до танків і артилерії, дрони і гранатомети. Німеччина передала Україні великий пакет допомоги Снаряди до танків і артилерії, дрони і гранатомети. Німеччина передала Україні великий пакет допомоги
Убивство українки в Німеччині: поліція знайшла ще одне тіло Убивство українки в Німеччині: поліція знайшла ще одне тіло
Німеччина анонсувала новий пакет допомоги Україні на 500 млн євро, але без Taurus Німеччина анонсувала новий пакет допомоги Україні на 500 млн євро, але без Taurus
Польща та Німеччина об'єднуються в бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну Польща та Німеччина об'єднуються в бронетанкову коаліцію, щоб підтримати Україну