USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Колишній міністр оборони України Резніков вирішив повернутися до адвокатської практики

Відповідні зміни внесені до особистої картки адвоката в Єдиному реєстрі адвокатів України
Олексій Резніков
Олексій Резніков
Джерело: Олексій Резніков

Ексміністр оборони України Олексій Резніков вирішив повернутися до адвокатської практики і поновив свої права на заняття відповідною діяльністю. Про це повідомляє Національна асоціація адвокатів України.

"Право на заняття адвокатською діяльністю ексміністра оборони України Олексія Резнікова поновлено згідно з п. 1 ч. 4 ст. 31 Закону "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" з 16 січня на підставі його заяви", – йдеться у дописі.

Також там зазначають, що відповідні зміни внесені до особистої картки адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України.

Особиста картка адвоката у Єдиному реєстрі адвокатів України
Джерело: відкриті джерела

У Національній асоціації адвокатів України нагадали, що Олексій Резніков зупинив право на заняття адвокатською діяльністю у березні 2020 року одразу після призначення на посаду віцепрем'єр-міністра України – міністра з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України (постанова ВР від 04.03.2020 № 516-IX "Про формування складу Кабінету міністрів України").

"3 листопада 2021 року Верховна Рада України звільнила його з посади віцепрем'єра, а на наступний день призначила на посаду міністра оборони України (постанова від 04.11.2021 №1857-IX). 5 вересня 2023 року парламент прийняв відставку О. Резнікова з цієї посади", – додали там.

Адвокатська кар'єра Резнікова

Олексій Резніков отримав свідоцтво адвоката у 1994 році у Львівській обласній КДКА. До роботи у Кабінеті міністрів він працював у юридичних фірмах і адвокатських об'єднаннях. З 2008 року також був депутатом Київської міської ради, заступником міського голови – секретарем Київської міської ради, заступником голови Київської міської державної адміністрації.

У квітні 2014 року на позачерговому З’їзді адвокатів України в Одесі О. Резнікова було обрано одним із трьох членів Вищої ради юстиції (сьогодні – Вища рада правосуддя) за квотою адвокатури.

Нагадаємо, що раніше ексглава СБУ Баканов став адвокатом на Полтавщині. Керівник Ради адвокатів повідомив, що Баканов склав іспити у кваліфікаційно-дисциплінарній комісії, пройшов шестимісячне стажування, отримав посвідчення та склав присягу.

Читайте також:
Смерть на волі чи за ґратами: Чи звільняють в Україні довічно ув'язнених, які тяжко хворіють? Смерть на волі чи за ґратами: Чи звільняють в Україні довічно ув'язнених, які тяжко хворіють?
Адвокати роблять усе, щоб голоси українських полонених були почутими, – експертка про роботу юристів у т.о. Криму Адвокати роблять усе, щоб голоси українських полонених були почутими, – експертка про роботу юристів у т.о. Криму
Рахункова палата підтвердила дані про розкрадання на харчах в Міноборони Резнікова Рахункова палата підтвердила дані про розкрадання на харчах в Міноборони Резнікова
Що таке пробаційний нагляд і чим він відрізняється від умовного терміну: Пояснення адвоката Що таке пробаційний нагляд і чим він відрізняється від умовного терміну: Пояснення адвоката