USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Кличко звільнить чиновника КМДА, якого помітили у ресторані під час комендантської години: Деталі скандалу

За даними ЗМІ, в ресторані чиновник святкував день нарождення дружини
директор департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк

Ексдиректор департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександр Никоряк

Джерело: відкриті джерела

Столичний голова Віталій Кличко заявив, що звільнить директора департаменту охорони культурної спадщини КМДА Олександра Никоряка за порушення комендантської години. Про це повідомила пресслужба мера у Telegram.

Раніше журналісти зафіксували, як чиновник посеред ночі під час комендантської години виходив із ресторану.

"За порушення комендантської години є адміністративна відповідальність для всіх громадян. А чиновник будь-якого рангу несе ще й політичну відповідальність", – зазначив Кличко.

Також він звернувся до правоохоронців, аби притягнули до відповідальності розважальні заклади та ресторани за роботу в комендантську годину.

Що сталось 

У середу, 7 червня, видання "Українська правда" опублікувало статтю, у якій йшлося, що директора департаменту охорони культурної спадщини Київської міської військової адміністрації Олександра Никоряка помітила біля одного із київських ресторанів, який працював у комендантську годину та під час тривоги. Посадовець був разом зі столичним забудовником Артуром Мхітаряном. Трапився інцидент у ніч проти 4 червня.

Ресторан Никоряк покинув о другій годині ночі. По місту пересувався кортежем Мхітаряна. Як свідчить мапа тривог, у ту ніч у Києві тривога лунала від 01:48 до 04:30. 

Журналісти встановили, що Олександр Никоряк нібито святкував у ресторані день народження дружини.

На кадрах, які опинилися у власності УП, видно, що у закладі ззовні відсутнє освітлення, а гостей ресторан запускав не з центрального входу. О третій ночі до ресторану під'їхали правоохоронці, але через те, що не було людей та шуму, вони швидко покинули заклад.

Комендантська година у Києві 

У Києві створили комендатуру наприкінці березня 2022 року, аби забезпечити необхідні заходи під час введення комендантської години та встановлення режиму світломаскування.

З 26 березня 2023 року комендантська година у столиці триває з 00:00 до 05:00 щодня.

Читайте також:
Вперше в Україні запустили Вперше в Україні запустили "Портал Захисників та Захисниць"
Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки Метро на Виноградар Київметрополітен планує добудувати максимум через два з половиною роки
Готель Готель "Україна" у центрі Києва виставили на продаж: Початкова ціна стартує з понад мільярда гривень
Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі Один із зареєстрованих хворих на гепатит А в Києві працює пекарем у закладі торгівлі