USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Кіпр та Мальта анулювали десятки "золотих паспортів" росіян

Кіпр анулював громадянство 9 російських інвесторів та 34 членів їхніх сімей
Паспорта
Джерело: відкриті джерела

Влада Кіпру та Мальти анулювала "золоті паспорти" кількох десятків громадян Росії та Білорусії. Про це інформує Spiegel.

За інформацією видання, захід торкнувся тих росіян і білорусів, які потрапили до списків санкцій Євросоюзу, введених у зв'язку з агресією Росії проти України.

Згідно з повідомленням, Кіпр анулював громадянство 9 російських інвесторів та 34 членів їхніх сімей, оскільки вони потрапили під вплив обмежень.

Новини за темою: Чи очікує на українців, які отримали російські паспорти в окупації, покарання законом: Відповідь правника

Мальта своєю чергою анулювала паспорти ще двох людей.

Схема надання громадянства за інвестиції діяла протягом багато часу.

Щоб отримати "золотий паспорт", необхідно було вкласти в економіку Кіпру щонайменше 2,5 млн євро. Таким чином з 2007-го по 2020 рік було залучено близько 9,7 млрд євро.

Єврокомісія оголосила цю практику незаконною після початку вторгнення РФ і рекомендувала країнам ЄС розглянути можливість позбавлення такого громадянства, особливо якщо ці особи перебувають у списках санкцій Євросоюзу або підтримують спецоперацію РФ.

Раніше

Влада Кіпру посилила заходи стосовно осіб і компаній, які, за даними США та Великої Британії, допомагали російським олігархам обходити обмеження, введені проти РФ через війну в Україні.

Активи таких осіб та організацій заморожені. Йдеться, зокрема, про реалізацію санкцій Великої Британії та США стосовно 13 фінансистів, які, як стверджується, допомагали російським олігархам приховувати їхні фінансові активи.

Серед порушників – як жителі Кіпру, так і особи, які мають і кіпрське, і російське громадянство.

Читайте також:
Імовірне знищення російського ракетного корабля Імовірне знищення російського ракетного корабля "Циклон": Як його використовували окупанти?
Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState Окупанти просунулися біля десяти населених пунктів в кількох областях України, – DeepState
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW