USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Хакери зруйнували близько 40% інфраструктури "Київстару", – глава компанії

Найбільший удар був по віртуальному прошарку мережі: знищено багато серверів, затерто багато даних
київстар
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Атака на оператора "Київстар" зруйнувала близько 40% його інфраструктури – знищено багато серверів та даних, що викликало збій у мережі. Про це розповів президент компанії Олександр Комаров на заході NV "Україна та світ попереду 2024 року".

За півтори години, коли "Київстар" втратив контроль над мережею, хакери "зробили досить багато поганого", зазначив Олександр Комаров. За його словами, вони мали певні цілі.

"Перша ціль – зруйнувати інфраструктуру якомога сильніше і посіяти хаос. Руйнування інфраструктури вийшло на 40%. Був дуже сильно зруйнований віртуальний прошарок мережі", – сказав Комаров.

Він пояснив, що радіофіксована мережа в полях покриває 10 000 обʼєктів, мобільна мережа – 15 000 обʼєктів, фіксована мережа – 80 000 обʼєктів по всій Україні. Потім іде транзитна мережа, а потім – віртуальна IT-мережа, що керує як послугами, так і корпорацією.

"Найбільший удар був по віртуальному прошарку мережі. Було знищено багато серверів, затерто багато даних. База даних клієнтів була повністю стерта. Це не профілі клієнтів, це внутрішні профілі, які допомагають системі", – пояснив Комаров.

Він наголосив, що у відновлювальній операції були задіяні близько тисячі осіб.

"Це досить унікально, але ми впоралися", – зазначив президент "Київстару".

Новини за темою: "Київстар" відновив ще одну послугу після кібератаки і готується ввімкнути SMS

"Київстар" відновив 100% послуг в Україні та за кордоном

Мобільний оператор "Київстар" відновив 100% послуг по всій території України, а також за кордоном. Наразі мережа працює без будь-яких обмежень.

"Ми відновили всі послуги на 100% по всій території України, а також за кордоном. Останню послугу, яку ми відновлювали, – це був міжнародний роумінг. У понеділок ми почали і у вівторок закінчили. Усі послуги "Київстар" працюють без будь-яких обмежень, – заявив Комаров.

При цьому додав, що "Київстар" зробив висновки після кібератаки й вже почав впроваджувати оновлені методи кіберзахисту у співпраці зі Службою безпеки України. Коментуючи відтік абонентів до інших мобільних операторів, Комаров заявив, що наразі "Київстар" має деякі проблеми із внутрішніми системами моніторингу й аналітики, у зв'язку з чим побачить реальну статистику вже через кілька днів.

Нагадаємо, оператор мобільного зв'язку "Київстар" у зв'язку з масштабною хакерською атакою звернувся до суду з позовом про втручання в роботу мережі.

Раніше ми повідомляли, що "Київстар" після відновлення від хакерської атаки вирішив скасувати планову плату за тариф для всіх своїх користувачів.

Читайте також:
Атаку на Атаку на "Київстар" реалізувало хакерське угруповання SandWorm, яке є штатним підрозділом російського ГРУ
"Київстар" отримає ще один код на 10 мільйонів номерів – 077
Помста за Помста за "Київстар"? Хакери зламали сервери московського інтернет-провайдера
У У "Київстар" спростовують заяву СБУ, що хакери місяцями були в системі оператора та викрали дані абонентів