USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

"Київстар" отримає ще один код на 10 мільйонів номерів – 077

За отримання дозволу на використання нового коду "Київстар" перерахує 10 млн до державного бюджету
Київстар
Фото ілюстративне
Джерело: відкриті джерела

Мобільний оператор "Київстар" використовуватиме новий код мережі для 10 млн номерів – 077. Про це повідомила Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері електронних комунікацій, радіочастотного спектра та надання послуг поштового зв’язку.

"Для збільшення абонентської бази мереж мобільного зв’язку та розширення спектра електронних комунікаційних послуг видано дозвіл Kyivstar на користування номерним ресурсом місткістю 10 млн номерів з кодом мережі 77 для надання послуг мобільного зв’язку на території України строком на п'ять років", – заявили в НКЕК.

Зазначено, що за отримання дозволу на використання нового коду "Київстар" перерахує 10 млн до державного бюджету. За словами Нацкомісії, додатковий код надасть змогу мобільному оператору сформувати резерв SIM-карт, аби забезпечити українців зв’язком, якщо надання послуг на мережі іншого оператора мобільного зв’язку буде припинено.

Раніше "Київстар" після відновлення від хакерської атаки вирішив скасувати планову плату за тариф для всіх своїх користувачів. Атака на оператора "Київстар" зруйнувала близько 40% його інфраструктури – знищено багато серверів та даних, що викликало збій у мережі.

Нагадаємо, оператор мобільного зв'язку "Київстар" у зв'язку з масштабною хакерською атакою звернувся до суду з позовом про втручання в роботу мережі.

Читайте також:
Атаку на Атаку на "Київстар" реалізувало хакерське угруповання SandWorm, яке є штатним підрозділом російського ГРУ
Помста за Помста за "Київстар"? Хакери зламали сервери московського інтернет-провайдера
У У "Київстар" спростовують заяву СБУ, що хакери місяцями були в системі оператора та викрали дані абонентів
Проникнення в систему Проникнення в систему "Київстар" за кілька місяців до атаки та викрадання даних абонентів: В СБУ розкрили деталі наймасштабнішої кібератаки