USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

"Київстар" подав судовий позов у зв'язку з масштабним втручанням у роботу мережі

Компанія поки що не підрахувала збитки, яких зазнала через збій
київстар
Ілюстративне фото
Джерело: відкриті джерела

Оператор мобільного зв'язку "Київстар" у зв'язку з масштабною хакерською атакою звернувся до суду з позовом про втручання в роботу мережі. Про це передає "Суспільне" із посиланням на президента компанії Олександра Комарова.

"Є позов з боку "Київстару" про втручання в роботу його мережі. Є вісім кримінальних справ, відкритих Службою безпеки України", – сказав він.

При цьому він зазначив, що не володіє інформацією про те, щоб у зв'язку із зазначеним збоєм мобільного зв'язку позови подавалися проти компанії.

Щодо збитків "Київстару", президент компанії заявив, що повністю всі цифри ще не пораховані, однак, ймовірно, збитки обчислюються мільярдами гривень.

"Ми їх не рахували і навіть не здатні поки що їх підрахувати, оскільки займаємося відновленням внутрішніх систем. Але масштаб – це мільярди гривень", – уточнив Комаров.

Новини за темою: Кібератака на "Київстар" могла бути наймасштабнішою проти України з початку війни, – британська розвідка

Раніше ми повідомляли, що "Київстар" після відновлення від хакерської атаки вирішив скасувати планову плату за тариф для всіх своїх користувачів.

Читайте також:
Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ Франція підтримає Чехію й Німеччину в боротьбі з кібератаками РФ
Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру Українські хакери знищили ІТ-інфраструктуру "Москолектора", – джерело
Українські хакери знищили дата-центр, яким користувався ВПК Росії Українські хакери знищили дата-центр, яким користувався ВПК Росії
РФ має національну кібернаступальну програму, а хакерські угруповання діють у штаті спецслужб по дві-три на кожну, – Вітюк РФ має національну кібернаступальну програму, а хакерські угруповання діють у штаті спецслужб по дві-три на кожну, – Вітюк