USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Кандидат від правої партії "Альтернатива для Німеччини" вперше виграв районні вибори в країні

АдН вперше за свою десятирічну історію матиме свого представника на чолі району у ФРН
Роберт Зессельманн
Роберт Зессельманн
Джерело: DW

Кандидат від правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини" (АдН) переміг у другому турі виборів голови району Зоннеберг у федеральній землі Тюрингія на сході Німеччини. Під час голосування вчора, 25 червня, представник АдН Роберт Зессельманн набрав, 52,8% голосів, пише DW.

За даними ЗМІ, представник правопопулістів Роберт Зессельманн переміг попри те, що його опонента підтримали майже всі основні німецькі партії.

"У другому турі політику протистояв чинний глава району Юрґен Кеппер від Християнсько-демократичного союзу (ХДС). Попри підтримку його кандидатури усіма основними німецькими партіями, останній не зміг перемогти свого опонента від правопопулістів. Тому АдН вперше за свою десятирічну історію матиме свого представника на чолі району у ФРН", – йдеться у повідомленні.

Разом з тим глава МВС Тюрингії і голова земельного осередку Соціал-демократичної партії Німеччини Георг Маєр назвав результати виборів "тривожним сигналом для всіх демократичних сил". І закликав відкинути партійно-політичні інтереси та спільними зусиллями захистити демократію.

До речі, Зоннеберг є невеликим районом на півдні Тюрингії, де право голосу мають близько 48 тисяч виборців.

Як АдН реагує на війну Росії з Україною

"Альтернатива для Німеччини", заснована в лютому 2013 року, відома передусім своєю антимігрантською позицією. З 2017 року партія представлена у Бундестазі та в 15 з 16 земельних парламентів Німеччини.

За соціологічними опитуваннями, зараз АдН має 13-відсотковий рейтинг схвалення виборців, а в деяких східних землях ФРН він набагато вищий.

Від початку повномасштабного військового вторгнення Росії в Україну правопопулісти з "Альтернативи для Німеччини" послідовно виступають проти військової підтримки Києва. І різко критикують постачання німецької зброї в Україну, звинувачують уряд Німеччини у "розпалюванні війни", а рішення постачати Україні танки Leopard-2 керівництво партії назвало "катастрофічним".

Федеральне відомство з охорони Конституції (служба контррозвідки, – ред.) зарахувало молодіжну організацію АдН до відкрито правоекстремістських угруповань, а вся партія загалом перебуває під наглядом відомства.

Новини за темою: Німеччина вперше прийняла національну стратегію безпеки. Яка роль у цьому Росії
Читайте також:
Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори Нову Каледонію сколихнули протести проти французького конституційного законопроєкту про місцеві вибори
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст Зеленський залишиться легітимним президентом після 21 травня, – Мін'юст