USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Німеччина вперше прийняла національну стратегію безпеки. Яка роль у цьому Росії

Концепція передбачає зміцнення безпеки за трьома основними напрямками: обороноздатність, життєздатність та стійкість
Презентація національної стратегії безпеки Німеччини
Презентація національної стратегії безпеки Німеччини
Джерело: Reuters

Після місяців переговорів федеральний уряд вперше ухвалив стратегію національної безпеки Німеччини. У стратегії національної безпеки ФРН головним завданням проголошується гарантування життя в мирі та свободі. Про це інформує пресслужба німецького уряду.

Так, концепція передбачає зміцнення безпеки за трьома основними напрямками: обороноздатність, життєздатність та стійкість.

"Головне завдання німецької політики безпеки – гарантувати, щоби громадяни могли продовжувати жити в країні у мирі та свободі. Для цього є непохитна відданість НАТО та ЄС і зміцнення Бундесверу (Збройні сили ФРН, – ред.) для виконання його основної місії – оборони країни та альянсу", – сказано в повідомленні.

У документі проголошується намір довести середній річний рівень видатків на оборону до 2% валового внутрішнього продукту, а Бундесвер називають основою конвенційних сил оборони в Європі.

Також у концепції йдеться про розширення кібернетичного та космічного потенціалу Німеччини, посилення боротьби проти шпигунства, диверсій, зміцнення європейської технологічної бази безпеки й оборони.

Ситуація, що склалася після нападу Росії на Україну, відіграла важливу роль у формуванні стратегії, яка покликана встановити міжвідомчі керівні принципи для всіх викликів у сфері політики безпеки. До уваги взяли також взаємодію між федеральним урядом і урядами земель.

Сторони коаліції вже домовилися про розробку стратегії у своїй коаліційній угоді – тобто ще до російського вторгнення в Україну. Однак останнім часом схвалення документа неодноразово відкладали, зокрема, через суперечку щодо компетенції між Федеральним міністерством закордонних справ і канцелярією. У результаті від створення Ради національної безпеки, яку планували спочатку, відмовилися.

Новини за темою: Більшість людей по всьому світу хочуть перемоги України, є відмінності в поглядах на кінцевий результат, – євродепутатка Юкнявічене

Крім всього, хід виконання стратегії мають регулярно перевіряти урядовці.

До речі, Німеччина різко скоротить дипломатичну присутність Москви на своїй території після того, як Росія скоротила кількість людей, яких Берлін може працевлаштувати у своїх посольствах і установах у Росії.

Читайте також:
Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні Німецький виробник зброї Heckler & Koch планує розширити асортимент гвинтівок через війну в Україні
США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України США схвалили терміновий продаж трьох установок HIMARS для України
Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили Міністр розвитку Німеччини 16 годин добиралася до Києва, щоб зустрітися з віцепрем'єром Кубраковим, а його звільнили
Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex Німеччина передасть Україні додаткові Patriot, IRIS-T та Skynex