USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Іран незабаром зможе розпочати ядерні випробування, – розвідки ЄС

Спецслужби переконані, що володіють не всією інформацією щодо роботи Тегерана в Європі
Іран
Джерело: відкриті джерела

Іран займається промисловим шпигунством для отримання технологій, які необхідні для військової атомної програми. Тож незабаром, можливо, матиме змогу випробувати ядерний заряд, повідомляє The Jerusalem Post із посиланням на дані розвідслужб Нідерландів, Швеції, Німеччини та Данії.

Видання зазначає, що спецслужби Швеції занепокоєні численними спробами Тегерана, який, вдаючись до промислового шпигунства насамперед у сфері шведських високих технологій і продукції, цікавиться тим, що можна використовувати в програмі розробки атомної зброї.

А спецслужби Данії стверджують, що Іран через посередників з третіх країн намагався купувати данські розробки і технології, що можуть використовуватися в програмах виробництва озброєнь. 

А за даними спецслужб Німеччини, Тегеран у 2022 році здійснював численні спроби закупівель, які пов'язані з ядерною програмою.

Розвідка ж Нідерландів говорить про те, що Іран наближається до свого першого ядерного випробування. Зокрема країна продовжує нарощувати запаси урану, збагаченого до 20% і 60%. Потім його за допомогою центрифуг можна збагатити до 90%, необхідних для атомної зброї.

"Повідомлення європейських розвідслужб вказують на таємні спроби Тегерана скоротити час до моменту отримання ядерної зброї шляхом незаконного придбання обладнання та розробок із різних європейських країн. У цих повідомленнях міститься лише частина інформації про зусилля, яких докладає Іран у Європі", – зазначив ізраїльський генерал Йоссі Купервассер.

Нагадаємо, ми писали, що Тегеран заявив про випробування надзвукових крилатих ракет.

Також ми повідомляли, що Іран продовжує будівництво заводів з виробництва безпілотників у Білорусі та Росії.

Читайте також:
Вибори президента Ірану відбудуться 28 червня Вибори президента Ірану відбудуться 28 червня
В Ірані після загибелі президента нічого особливо не зміниться: Експерт пояснив, чому В Ірані після загибелі президента нічого особливо не зміниться: Експерт пояснив, чому
Загибель Раїсі матиме серйозні наслідки для спадкоємності верховного лідера Ірану, – ISW Загибель Раїсі матиме серйозні наслідки для спадкоємності верховного лідера Ірану, – ISW
Президент Ірану Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи Президент Ірану Раїсі загинув внаслідок авіакатастрофи