USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20
Втрати орків: 5 7 2 3 0 0 (+950)
USD
НБУ
41.20
Готівка
41.50
EUR
НБУ
44.68
Готівка
45.20

В Ірані після загибелі президента нічого особливо не зміниться: Експерт пояснив, чому

За словами Ференса, постать Ібрагіма Раїсі не була надто популярною серед іранців до виборів
Ібрагім Раїсі
Ібрагім Раїсі
Джерело: відкриті джерела

Політична ситуація в Ірані кардинально не зміниться після загибелі президента Ібрагіма Раїсі. Про це в ефірі UWN заявив експерт-міжнародник, кандидат політичних наук Богдан Ференс.

"Ситуація буде змінюватися в контексті майбутніх президентських виборів, але я виключаю поки що кардинальну зміну ситуації політичної, що будуть якісь протестні рухи на цьому фоні всередині Ірану", – каже він.

Ференс пояснює це тим, що постать самого президента, який загинув, була не такою популярною. Зокрема, коли він прийшов до влади, то отримав близько 17 мільйонів голосів, що, в принципі, в кількісному показнику жителів Ірану не так багато. 

"По-друге, як ця авіакатастрофа вплине на загострення конфлікту між Іраном і між Ізраїлем безпосередньо. Тому що я не виключаю, що це також буде одним із елементів з огляду на попередні втрати Ірану в особистому персональному складі топів і силових структур, генералітету і безпосередньо вже політичних фігур", – додав експерт.

Загибель Раїсі

19 травня президент Ірану Ібрагім Раїсі та міністр закордонних справ країни Хосейн Амір Абдоллахіян загинули внаслідок авіакатастрофи.

В ISW вважають, що загибель президента Ірану Ібрагіма Раїсі матиме серйозні наслідки для спадкоємності верховного лідера.

Хто керуватиме країною?

Після смерті Раїсі тимчасово має виконувати його обов’язки перший віцепрезидент Мохаммад Мохбер.

У спікера парламенту Мохаммада Багера Галібафа і глави судової влади Голама Хоссейна Мохсені Еджеї буде 50 днів, щоб організувати президентські вибори.

Читайте також:
Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M Американська компанія Bell запропонувала Україні озброїтися ударними вертольотами 407M
Тіло хлопця, який вчора зірвався з тролея у Києві, знайшли Тіло хлопця, який вчора зірвався з тролея у Києві, знайшли
У Києві на атракціоні загинув 20-річний хлопець У Києві на атракціоні загинув 20-річний хлопець
Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї Ймовірно, вже через два тижні Іран буде здатний виробляти матеріал для ядерної зброї