USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ігнат розповів, чи можуть в Україні закінчитися ракети до систем Patriot через інтенсивні удари РФ

"Основа української ППО досі складається з радянських установок"
Юрій Ігнат
Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат
Джерело: відкриті джерела

Спікер Повітряних сил Юрій Ігнат розповів, чи можуть в України закінчитися ракети до американських систем Patriot через інтенсивні удари Росії. Про це він сказав в інтерв'ю "Українській правді".

"Нас підтримують у проєкті "Рамштайн" 50 країн світу. Ці країни заявили, що будуть з Україною стільки, скільки потрібно", – відповів Ігнат на запитання про можливість ситуації, коли ракети до американських ППО можуть закінчитися.

Водночас він зазначив, що ракети до систем С-300 і "Бук" в України вже б давно закінчилися, якби не допомога західних партнерів.

"Тому що в багатьох країнах світу є старі радянські комплекси, як у нас в Україні", – заявив Ігнат.

Також пояснив, що в Україні основа ППО досі складається з радянських комплексів.

"Не слід думати, що якщо нам певна номенклатура озброєння прийшла із Заходу, то в нас уже все є. Щоб повністю замінити радянську систему, нам потрібно ще довго чекати", – наголосив речник Повітряних сил.

Він переконаний, що весь світ допомагатиме Україні, і ракетами в Patriot зокрема.

"Ви ж не думаєте, що одного разу дали Patriot із ракетами і на тому все закінчилося? Як літаки, як артилерія HIMARS, все потребує постійних поставок з країн Заходу. І, відповідно, ми намагаємося більш-менш раціонально використовувати це озброєння", – сказав Ігнат.

Крім того, він пояснив, що унікальність американської системи ППО полягає в тому, що одна його пускова установка може бути заряджена ракетами різного типу: якась – дешевша, якась – дорожча, якась – проти балістики.

Раніше президент України Володимир Зеленський заявив, що обговорював питання створення "коаліції Patriot" з тими країнами, які раніше були готові приєднатися до "коаліції винищувачів".

Також нагадаємо, що зенітний ракетний комплекс (ЗРК) Patriot виробництва США постраждав від ракетного удару в Україні, але ушкодження вже усунули, і ЗРК повернувся в стрій.

Читайте також:
Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди Військовозобов’язаним видаватимуть спеціальні штрихкоди
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція