USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Грузинський суд оштрафував українців, які брали участь в акції проти лайнера з росіянами

Загалом під час акції затримали 23 людини
акція в Грузії
Акція в Грузії
Джерело: відкриті джерела

Суд грузинського міста Батумі оштрафував громадян України Марину Чобанян та Дмитра Закревського за непокору поліції під час акції проти прибуття круїзного лайнера Astoria Grande з російськими туристами 31 липня. Про це пишуть "Новини Грузії" та газета Batumelebi.

Так, суд зняв з українки Чобанян звинувачення у дрібному хуліганстві та порушенні громадського порядку, але все ж визнав її винною у непокорі законній вимозі поліції. Дівчині призначили штраф у розмірі 2 тисяч ларі (близько 28 тисяч гривень, – ред.).

"Марина Чобанян заявляла в суді, що "безпідставне затримання відбулося настільки агресивно і раптово", що вона спершу через шок не зрозуміла, що відбувається й інстинктивно почала відмахуватися руками. Але суд не взяв до уваги її аргументів. Суддя наголосив, що дівчина не мала права "махати руками" на поліціянтів", – повідомляють  ЗМІ.

Українка має намір подавати апеляцію. Такий самий штраф суд призначив українцю Дмитру Закревському та майже всім іншим затриманим під час акції, яких загалом 23 людини.

Раніше

27 липня круїзний лайнер Astoria Grande уже входив до порту Батумі. На борту судна було понад 800 людей, більшість з яких – громадяни Росії.

Через прибуття російських туристів до Грузії в центрі Тбілісі та батумському порту відбулися протести. Одна з туристок заявила, що РФ "звільнила Абхазію від грузинів". Учасники акції, що зібрались у Батумі, скандували "російський корабель, йди на***", "Путін – х**ло" та "Абхазія – це Грузія".

А 31 липня Astoria Grande вдруге зайшов до Батумі, судно знову зустріли протестами, які відбувалися в Батумі та Тбілісі.

Новини за темою: 27 країн ЄС передали Грузії офіційний демарш через авіасполучення з Росією
Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот