USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Греція пропонує свої порти для експорту українського зерна, – ЗМІ

Розроблений план передбачає транспортування продукції потягом через Румунію та Болгарію до Салонік і Александруполісу
Греція
Греція
Джерело: відкриті джерела

Греція готова надати альтернативний маршрут експорту для української пшениці та інших зернових через свої північні порти Салоніки та Александруполіс. Цей план уряд Греції вже обговорив зі своїми партнерами з ЄС та країнами поза блоком. Про це пише видання Kathimerini.

"Розроблений план передбачає транспортування продукції потягом через Румунію та Болгарію до Салонік і Александруполісу", – кажуть автори.

Зазначається, що зерно можливо було б везти до портів залізницею через Румунію і Болгарію, а у подальшому перевезенні значну роль відіграватимуть грецькі комерційні судна. 

"Хоча два грецькі порти можуть прийняти кораблі, необхідні для транспортування зерна, існують обмеження пропускної здатності залізничної мережі в північній Греції", – зауважують автори. 

У виданні додають, що реалізація цього плану може стати стимулом для прискорення необхідної модернізації залізниці, як-от лінії від Александруполіса до Орменіо, останньої станції перед Болгарією, а також дуже близько до кордону з Туреччиною.

Новини за темою: Румунія планує подвоїти транзит українського зерна через порт Констанца

Раніше ми повідомляли, що Польща підготувала транзитні коридори для українського зерна.

Зазначалося, що по них наше збіжжя зможе проходити через Польщу на експорт в інші країни.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот