USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Головне завдання – тримати планку: Данілов прокоментував так звану втому Заходу від війни в Україні

За словами секретаря РНБО, Україна буде на боці світла і "перемога обов'язково буде за нами"
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: 92 ОМБр ім. кошового отамана Івана Сірка

Головне завдання України – тримати планку, щоб не опуститися нижче ватерлінії. Про це сказав секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов в інтерв'ю LIGA.net, коментуючи закиди про так звану втому Заходу від війни в Україні.

Так, журналісти видання констатують, що втома від війни прогресує у світі. Наступний рік – це вибори в США, в Європарламент, головування Угорщини в ЄС. Однак Данілов не вважає, що українці знаходяться на межі.

"У мене в кабінеті є мапа, яку не треба демонструвати. Там є країни-партнери першого рівня, є другого рівня, є нейтральні країни, є відверті вороги, а є країни в стадії очікування. Кількість країн, які є нашими партнерами першого і другого рівня, не зменшується. Але ми маємо бути свідомі, що політики постійно ухвалюють рішення, виходячи із двох речей: перша – це національні інтереси, друга – це те, що стосується їхніх виборців. Якщо в нас був рівень довіри та співпраці на початку війни 95%, то сьогодні – на рівні 70–75%, у деяких країнах – 65%, але ми не бачимо такого, щоб він впав до нуля. Цього немає", – сказав секретар РНБО.

А на питання, чи немає в Данілова відчуття, що на фоні втоми від війни та заглиблення у внутрішні проблеми колективний Захід не буде поспішати з формулюванням відповіді і якою має бути перемога України, політик зазначив, що "всі події у світі будуть працювати нам в плюс".

"Не так швидко, як би нам хотілося. Звичайно, ми б дуже хотіли, щоб весь світ опікувався тільки нами. Але світ великий, є інші проблеми і ми не знаходимося в окремій резервації, а члени великого світу. І в великому процесі боротьби демократичних світлих країн за те, яким буде світ найближчі 100 років. Так стається, що раз на 100 років світ трясе, раз на 100 років відбуваються великі війни – ми зараз вийшли на цей процес. Скільки він буде по часу тривати, я не можу відповісти, але точно скажу, що Україна буде на боці світла і перемога обов'язково буде за нами.

Перемога України

Нинішній контрнаступ України не витіснить Росію – хоча ніхто цього і не очікував. Однак до 2025 року перемога ЗСУ можлива, заявив колишній генерал британської армії Річард Берронс.

За його словами, скромний прогрес, досягнутий цього літа, показує, що хоча подолання добре підготовленої традиційної оборони на полі бою може бути однією з найскладніших операцій на війні – це цілком здійсненно. Українські військові прорвали лише першу лінію траншей, щоб захопити Роботине на півдні, і вже кілька тижнів прориваються через мінні поля.

В України достатньо ППО, щоб прикрити близько третини території країни. Брак артилерійських боєприпасів вирішили лише тимчасово шляхом постачання касетних снарядів США.

Новини за темою: Вихід на кордони 1991 року – це не перемога. Перемога – це розпад Московії, – історик Олександр Алфьоров

"Україні знадобиться час до середини 2024 року, щоб відновити достатньо потужні ВПС, і їй дуже не вистачає ключового обладнання, необхідного для розмінування. Виправлення перенесе війну щонайменше на наступний рік", – заявив генерал.

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко припустив, що війна переходить у стадію війни на виживання: виживе той, хто витримає цей марафон.

Читайте також:
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням
Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі? Підприємство має сповіщати про повістки. Як працює цей механізм і що робити, якщо ви отримали повістку на роботі?