USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 5 0 7 0 (+1380)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Україна може перемогти у війні до 2025 року, однак зараз це зробити важко, – британський генерал

При цьому для української перемоги західні союзники мають наростити військову допомогу
ЗСУ
ЗСУ
Джерело: Генштаб ЗСУ

Нинішній контрнаступ України не витіснить Росію – хоча ніхто цього і не очікував. Однак до 2025 року перемога ЗСУ можлива, заявив колишній генерал британської армії Річард Берронс, передає видання Financial Times.

Скромний прогрес, досягнутий цього літа, показує, що хоча подолання добре підготовленої традиційної оборони на полі бою може бути однією з найскладніших операцій на війні – це цілком здійсненно. Українські військові прорвали лише першу лінію траншей, щоб захопити Роботине на півдні, і вже кілька тижнів прориваються через мінні поля.

Видання повідомляє, що прогрес становить близько восьми миль і до виходу до моря залишилося пройти ще 55 миль. Мета – перерізати сухопутний міст до Криму. На північ і південь від Бахмута наступ становить близько п'яти миль, з них 10 миль до головної лінії оборони Росії і 60 миль до кордону.

Передбачуване вбивство ватажка ПВК "Вагнер" Євгена Пригожина і вищого керівництва його угруповання найманців не мало жодного впливу на бойові дії, за винятком, можливо, зміцнення лояльності військ Володимиру Путіну. Російські сили розтягнуті, виснажені і їм не вистачає резервів, але якщо вони просто не здадуться, це все одно буде довгий шлях.

Новини за темою: Удари по мостах до Криму є частиною кампанії ЗСУ для рішучого контрнаступу, – ISW

В України достатньо ППО, щоб прикрити близько третини території країни. Брак артилерійських боєприпасів було вирішено лише тимчасово за рахунок постачання касетних снарядів США.

Україні знадобиться час до середини 2024 року, щоб відновити достатньо потужні ВПС, і їй дуже не вистачає ключового обладнання, необхідного для розмінування. Виправлення перенесе війну щонайменше на наступний рік.

Аналітики вважають, що Київ не повинен наполягати на істотному успіху на полі бою доти, доки не з'являться засоби для його досягнення. Війну ніколи не краще вести з близької відстані: Україну необхідно зробити сильнішою, а Росію – слабшою, інакше виникне безвихідна ситуація.

Також протягом усієї зими необхідно чинити неослабний тиск на російську окупацію. Це означає підтримання успішних операцій "кусай і тримай" – наступ короткими стрибками, щоб зменшити втрати і залишатися в межах прикриття артилерії та ППО – у межах сталого постачання живою силою та боєприпасами.

Новини за темою: Буданов оцінив контрнаступ ЗСУ на фронті

По-третє, Україна має систематично послаблювати військовий контроль Росії на своїх територіях до 2024 року і в наступний період. Розгром артилерійських знарядь важливий, як і удари по об'єктах у глибшому тилу на окупованій частині України.

Крім того, українська армія повинна нейтралізувати Чорноморський флот, який виступає двигуном руйнівних ударів Москви крилатими ракетами і як ключова перешкода на шляху експорту зерна. За оцінкою експертів, до весни 2024 року Чорноморський флот не повинен відігравати істотної ролі в цій війні.

Нагадаємо, міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що війна переходить у стадію війни на виживання: виживе той, хто витримає цей марафон.

Також The Wall Street Journal писало, що з початку повномасштабної війни від 20 до 50 тисяч українців втратили одну або кілька кінцівок.

Читайте також:
Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський Кожне рішення Заходу про допомогу ухвалюється із запізненням на рік, – Зеленський
Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні Росія розпочала пропагандистську кампанію серед німецькомовних і закликає воювати в Україні
Націоналізація Націоналізація "покинутого" житла на ТОТ України: РФ хоче вкрасти понад 13 тисяч домівок
Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку Направлення на ВЛК можуть з'явитись в додатку "Резерв+"