USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Війна переходить у стадію війни на виживання, – Мінфін

Видатки сектора безпеки і оборони цього року становлять 1,6 трлн гривень
Податок
Джерело: відкриті джерела

Війна переходить у стадію війни на виживання: виживе той, хто витримає цей марафон. Про це заявив міністр фінансів Сергій Марченко, передає Forbes.

"Ситуація з фінансуванням бюджету на наступний рік зараз є невизначеною, ніхто нікому ще нічого не гарантував", – сказав Марченко, додавши, що подібна ситуація була і минулого року. 

Міністр наголосив, що видатки сектора безпеки і оборони цього року становлять 1,6 трлн гривень і вони будуть профінансовані в повному обсязі.

"Це більше, ніж податки, які ми збираємо, і тому ми постійно в досить складному становищі, шукаємо додаткові джерела, щоб профінансувати ці додаткові видатки", – сказав він. 

Зазначається, що військові просять у пʼять разів більше, але можливості у стільки ж разів збільшити податки немає. "Можемо дозволити бюджет сектора безпеки та оборони такий, який є, утримуємо цей сектор дуже великими зусиллями".

Раніше Марченко пояснив, чи можливе в Україні зниження податків.

Читайте також:
НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання НАТО обговрює відправку військ в Україну для навчання
РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters РФ може в найближчі тижні здійснити великий наступ, - Reuters
Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну Австрія створила спеціальний фонд на 500 млн євро, щоб підтримати інвестиції в Україну
РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням РФ за кілька тижнів до повномасштабного вторгнення в Україну запустила в космос супутник з ядерним озброєнням