USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.75
Готівка
43.50

Годинник Patek Philippe, шарф LV і Мерседес. Що кажуть парафіяни про розкіш митрополита Павла

Думки парафіян і священників про "брязкальця" єпископа розділилися
Митрополит Павло
Джерело: відкриті джерела

Парафіяни та священник Української православної церкви Московського патріархату розповіли, що думають про розкіш митрополита Павла (Лебідя). Відповідну думку вони висловили в коментарі журналістці UWN.

Варто зазначити, що думка парафіян і священника розділилася. Деякі вважають, що розкіш єпископа "не наша справа", а священник – і зовсім радив владиці не користуватися такою розкішшю.

За словами кореспондента, є й ті парафіяни, які категорично ставляться до запитання: "Звідки у Павла Лебідя годинник за 37 тисяч євро?".

Ну ось що говорять інші

Один із респондентів заявив, що розкіш митрополита взагалі не має значення, оскільки в нього також годинник за 32 тисячі (валюту не назвав), але водночас він безробітний.

Ще один парафіянин вважає, що якщо "людина не краде ці гроші, то нехай буде".

"Моя довіра до Бога, моя довіра до церкви цим ніяк не похитнеться", – сказав ще один респондент.

При цьому це ж питання журналістка поставила місцевому священнику – отцю Полікарпу. Той каже, що радив Павлу не носити розкіш.

"Я йому не раз казав: Владико, навіщо ви носите.., що носять усі. Я боюся його образити, але, ви знаєте, він навряд чи модник, він все-таки більше представник сільської культури", – сказав батюшка.

Справа Павла

У суботу, 1 квітня, представники СБУ повідомили про підозру колишньому наміснику Києво-Печерської лаври митрополиту Павлу за порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками, а також за виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікацію її учасників.

Уже ввечері суд розглянув клопотання прокуратури і відправив єпископа під цілодобовий домашній арешт на два місяці.

Однак того ж дня Служба безпеки України влаштувала обшуки в двоповерховому особняку. І ось що вони знайшли: ікони, картини та статуетки, оздоблені камінням і металами, схожими на срібло та золото. Також серед знахідок знайшли невідому річ із вигравіруваним гербом Росії. На фото видно двоголового орла з коронами над головами.

Крім того, під час обшуків митрополит засвітив на собі дорогий годинник Patek Philippe за 37 тисяч доларів і брендовий шарф Louis Vuitton. Як відомо, Павло пересувається на елітному Mercedes-Benz S-класу.

Читайте також:
Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть Митрополиту УПЦ (МП) Луці СБУ повідомила про підозру: Провокував релігійну ненависть
Настоятеля Святогірської лаври, який Настоятеля Святогірської лаври, який "зливав" інформацію про розташування Сил оборони України, взяли під варту
СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України СБУ взялася за клірика УПЦ (МП), який закликав молитися за рашистів у війні проти України
РПЦ закликала до РПЦ закликала до "священної війни" в Україні: Як реагує УПЦ