USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Рівень корупції в Україні найнижчий, – Марченко

За словами міністра, корупційні скандали не додають Україні "додаткових аргументів" в очах міжнародних партнерів
Марченко

Міністр фінансів Сергій Марченко

Джерело: відкриті джерела

Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив, що зараз рівень корупції в Україні сягнув найнижчого показника і міг перейти під час війни в інший формат. Про це він сказав в інтерв'ю "Радіо Свобода".

На його думку, наразі рівень корупції в Україні найнижчий, а "корупція як явище зараз повністю під суспільним моніторингом".

"Корупцію в Україні треба розглядати з декількох площин. Я скажу так. Я вже досить досвідчений. Ви ж кажете, що я – "податківець зі стажем". За 20 років, за які я розумію процеси в цій країні, рівень корупції зараз найменший, який є. Можливо, в деяких секторах він залишився досить високим. Але в принципі в цілому по системі", – заявив він. 

За словами Марченка, корупційні скандали не додають Україні "додаткових аргументів" в очах міжнародних партнерів, проте вони розуміють, що очищення від корупції – це процес, який потребує часу. 

"І те, що, умовно кажучи, роблять суспільні організації, розголос, який є, робота тих же ж органів НАЗК, НАБУ та інших дають свій ефект. З певним запізненням ефект. Тому це нормально. І партнери це також розуміють. Вони готові прийняти, що у нас може бути корупція. Тому що ніхто не скаже, що от у нас війна, і корупція закінчилася. Тому що корупція, можливо, перейшла в інший формат під час війни", – додав міністр фінансів. 

Він також вважає, що корупційні скандали спричиняють додаткові перевірки від міжнародних донорів. 

"Я ж працюю з фінансистами. Вони кажуть: дивіться, у вас є кейс корупційний. Це значить наступне, що ви будете давати звітів удвічі більше, це значить, що аудитори приїдуть удвічі частіше, і це значить, що ваші слова перевірятимуться вдвічі ретельніше", – резюмував Марченко. 

Нагадаємо, раніше міністр фінансів розповідав, чи можливе в Україні зниження податків.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот В Україні закрились понад 20% новостворених торік ФОПів, – Опендатабот