USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Google українізував застосунок для людей із порушеннями зору Lookout

Додаток використовує алгоритми штучного інтелекту
додаток
Ілюстрація додатку
Джерело: Google

Компанія Google оновила застосунок Lookout, що використовує алгоритми штучного інтелекту для допомоги людям з вадами зору. Застосунок адаптували для користування ще 11 мовами, у тому числі й українською, поінформували в корпоративному блозі.

Так, під час використання Lookout українською можна скористатися трьома різними режимами: тексту, документа та дослідження.

"За допомогою режиму документа можна зробити знімок та озвучити цілі сторінки тексту в текстовому форматі або в "Google Документах". Режим дослідження використовує комп’ютерний зір для ідентифікації об’єктів, що може бути особливо корисним у разі потрапляння в незнайоме місце. Так можна дізнатися, що навколо: наприклад, меблі або домашній улюбленець", – вказано в повідомленні.

Розробники зазначають, що режим тексту найкраще підійде, коли потрібно прослухати невелику кількість слів. Наприклад, повідомлення в месенджерах або листи електронної пошти.

Раніше

Lookout запустили у 2018 році. Ним користуються майже 338 мільйонів людей у світі.

Для роботи застосунку достатньо смартфона з 2 ГБ оперативної пам’яті та операційною системою Android 6.0 або новішою.

Відзначимо, ми писали про те, що штучний інтелект може позбавити роботи 26 млн людей протягом п’яти років. Адже такі технології, як ШІ, цифровізація та інші економічні розробки, скорочують потребу в офісних працівниках.

Близько 75% опитаних компаній заявили, що планують запровадити технології ШІ протягом наступних п’яти років. Це може призвести до скорочення робочих місць зокрема на адміністративних та облікових посадах, включаючи касирів, продавців квитків та бухгалтерів.

Тим часом в Україні почали роботу над нормативним полем для ШІ. Про це повідомляв міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Новини за темою: Найбільші технологічні компанії світу позначатимуть водяним знаком контент, створений ШІ
Читайте також:
TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах TikTok позначатиме контент, створений за допомогою штучного інтелекту на інших платформах
Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування Російські війська можуть використовувати супутникові системи, виготовлені в Україні, – розслідування
Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters Apple, ймовірно, покаже власний штучний інтелект на презентації в червні, – Reuters
У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків У Google Play тепер можна одночасно завантажувати кілька застосунків