USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Google має виплатити своїй співробітниці понад 1 млн доларів через гендерні упередження

Компанія Google винна Роу 150 тисяч доларів за "біль і страждання" через дискримінацію і ще 1 млн доларів як компенсацію
google
Джерело: відкриті джерела

У США журі присяжних визнало, що компанія Google ставиться до керівників по-різному через їхню стать, і присудило виплатити керівниці відділу Google Cloud Улку Роу компенсацію в розмірі 1,1 млн доларів за гендерну дискримінацію. Про це пише Bloomberg.

Зазначається, що Улку Роу подала позов до суду, у якому стверджувалося, що Google платила більше чоловікам, попри їхній менший досвід, і відмовляла їй у підвищенні – як помсту за її скарги.

Журі з восьми присяжних постановило, що компанія Google винна Роу 150 тисяч доларів за "біль і страждання" через дискримінацію і ще 1 млн доларів як компенсацію.

Під час тижневого судового розгляду компанія стверджувала, що Роу, директорка з розробки Google Cloud, мала ті самі можливості, що й її колеги-чоловіки.

Водночас жінка розповіла, що Google дискримінував її, найнявши її на посаду нижчого рівня і заплативши їй менше, ніж чоловікам, які робили подібну роботу. Вона прийшла на роботу з 23-річним досвідом роботи у сфері фінансових послуг і технологій. Працівники-чоловіки, за її словами, з меншою кваліфікацією отримували більше за неї.

Компенсація Google Євросоюзу

14 вересня Google програв суд Європейської комісії. Йому присудили штраф у розмірі 4 млрд євро.

Суперечка між Google і Єврокомісією стосується використання операційної системи Android для придушення конкуренції.

Суд погодився з тим, що Google наклав незаконні обмеження на виробників мобільних пристроїв Android і операторів мобільних мереж, щоб зміцнити панівне становище своєї пошукової системи. Компанія може оскаржити рішення суду.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії США можуть обмежити доступ до доларової системи для Raiffeisen Bank через роботу в Росії
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні
США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg США збільшать виробництво бомб для ураження підземних ядерних об'єктів, – Bloomberg