USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ердоган провів телефонну розмову з Путіним: Нардеп Яременко пояснив, що це значить для України

Туреччина зацікавлена в торгівлі з Росією
Ердоган
Президент Туреччини Ердоган
Джерело: відкриті джерела

Президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган провів телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним, у ході якої йшлося, зокрема, про розвиток подій війни та Чорноморську зернову ініціативу. Про це повідомляють турецькі ЗМІ.

Також медіа публікують фото Ердогана під час переговорів. Це перша світлина президента Туреччини після того, як йому стало погано в прямому ефірі.

Водночас народний депутат Богдан Яременко в ефірі UWN зауважив, що Туреччина має довгий список проблем з РФ, які ніяк не пов’язані з Україною.

"Бачили дуже помітну роль, яку зіграв Ердоган у перемовинах про повернення частини азовців з полону і щодо "зернової ініціативи коридору". Однак ми повинні реально розуміти на тлі будь-яких чуток про стан здоров’я президента Туреччини, що політика країни щодо Росії навряд чи зміниться", – прокоментував член комітету із зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва.

Яременко сказав, що політсили і найближчі конкуренти Ердогана відстоюють позицію діалогу з РФ. Туреччина зацікавлена в торгівлі з Росією і хоче мати можливість спокійно вирішувати й не загострювати ті питання, де є конкуренція з РФ у безпековій та економічній сферах.

Нагадаємо, Росія змушена продовжувати "зернову угоду", оскільки в цьому зацікавлені Туреччина і Китай. Тому коридор працюватиме і після 120 днів. Пролонгація відбулася завдяки спільним зусиллям генсека ООН Антоніу Гутерреша, президента Туреччини Реджепа Ердогана та країн-партнерів.

За словами економіста Олега Пендзина, надзвичайно зацікавленим кінцевим бенефіціаром цієї угоди є Туреччина, тому що вона сидить чітко на українському зерні і отримує від 20% до 25% вартості зерна, перепродуючи через турецький зерновий український хаб.

Читайте також:
РФ під керівництвом Путіна готує РФ під керівництвом Путіна готує "фізичні атаки" на Захід, – глава британської спецслужби
Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона Упав за 12 км від Путіна: Стали відомі деталі перших застосувань українського дрона "Лютий"
Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати Не військовий, а економіст: Що відомо про нового міністра оборони РФ Бєлоусова і що від нього чекати
Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов Путін призначив Шойгу новим секретарем Радбезу РФ, міністром оборони РФ стане Андрій Бєлоусов