USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Ексміністр екології Злочевський по справі дачі хабаря для САП відбувся штрафом та донатами на ЗСУ

Ця справа, за даними прокуратури, стала одним із найбільших донатів на ЗСУ в Україні
Ексміністр екології Микола Злочевський
Ексміністр екології Микола Злочевський
Джерело: Уніан

Колегія суддів ВАКС 1 серпня цього року затвердила угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та колишнім міністром екології та природних ресурсів України Миколою Злочевським. Про це інформує пресслужба САП.

У відомстві зазначили, що ексміністр визнав свою провину.

"За результатами співпраці з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури обвинувачений сплатив 500 млн гривень на допомогу ЗСУ для проєкту "Армія дронів". Також обвинувачений надав допомогу підрозділам ЗСУ у вигляді купівлі обладнання на загальну суму понад 160 млн гривень", – йдеться у повідомленні.

Відповідно до угоди суд визнав колишнього міністра винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 27, ч. 1 ст. 369-2 КК України.

За вироком суду йому призначено узгоджене основне покарання у виді штрафу в розмірі чотирьох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Найбільший донат на ЗСУ

​​У САП наголосили, що справа спроби передачі хабаря від ексміністра екології стала одним із найбільших донатів на ЗСУ в Україні.

У межах розгляду двох кримінальних проваджень на потреби ЗСУ було передано 805,5 млн гривень. Кошти були направлені на:

– 174,1 млн гривень – на сили Спеціальних операцій Збройних сил України;

– 600 млн гривень – на проєкт "Армія дронів" від United24;

– 31,4 млн гривень – на допомогу ЗСУ через рахунок НБУ.

Справа Злочевського

Влітку 2020 року співробітники НАБУ затримали керівника групи компаній, афілійованої з ексміністром екології Злочевським. Вони намагалися підкупити керівництво НАБУ і САП. Сума хабаря складала 5 млн доларів. 

Нагадаємо, співробітники прокуратури в рамках розслідування масштабної схеми з ухиляння від призову провели майже 100 обшуків

В межах розслідування проведено майже 100 санкціонованих обшуків на території Одеської, Закарпатської, Київської, Полтавської, Вінницької, Черкаської, Чернігівської, Львівської, Житомирської, Івано-Франківської областей та Києва.

Читайте також:
Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією Щодо заступника МОН Винницького проведуть службове розслідування: Знайшли порушення, пов’язане з корупцією
Нардепа від Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень
У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів У НАЗК заявили про можливе різке зростання Реєстру корупціонерів
У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му У 2023 році в Україні покарали майже втричі менше корупціонерів, аніж у 2021-му