USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Нардепа від "Слуги народу" Андрія Клочка підозрюють у незаконному збагаченні на 11 млн гривень

Йому вже виписали підозру
нардеп від Слуги народу Андрій Клочко_2
Джерело: відкриті джерела

Спеціалізована антикорупційна прокуратура виписала чинному нардепу підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн гривень. Про це йдеться в повідомленні САП.

Як з'ясувало видання hromadske, йдеться про Андрія Клочка з фракції "Слуга народу".

Слідство встановило, що у 2020–2021 роках народний депутат набув у власність активи загальною вартістю 25 мільйонів гривень – п'ять квартир у Києві, три земельні ділянки в Київській області, два нежитлових приміщення, а також автомобілі Tesla і Mersedes-Benz.

При цьому більшу частину придбаного майна депутат оформив на близьких родичів, зберігши за собою право розпоряджатися ним у повному обсязі.

Новини за темою: Деякі нардепи хочуть скласти мандат: Корнієнко відреагував на чутки

Водночас, за даними слідства, ані офіційного доходу та заощаджень його та дружини за цей період, ані доходів його родичів було недостатньо для придбання цього майна, кажуть у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Різниця між вартістю придбаного майна та прибутком Клочка становить 11 мільйонів гривень.

Джерело: відкриті джерела

Прокуратура взялася за депутата після оприлюднення журналістських розслідувань. Так, ще 2021 року Bihus.Info писало, що мати та сестра Андрія Клочка за два роки, не маючи відповідного доходу, скупилися майном на 20 мільйонів гривень. При цьому депутат щомісяця отримував від держави по 20 тисяч гривень компенсації на оренду житла в Києві.

До речі, раніше ми писали, що Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук колишнього народного депутата Руслана Демчака. Його підозрюють у зловживанні владою або службовим становищем.

Також повідомлялося, що екснардеп від "Партії регіонів" Владислав Лук'янов намагався втекти за кордон, його затримала СБУ в Одеській області.

Читайте також:
Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру Бізнесмен Жеваго отримав нову підозру
За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – За 2022–2023 роки нардепи заробили 7 млрд гривень, найбільше – "Європейська солідарність"
"Не до душі", "не хоче бути в залі з ексчленами ОПЗЖ": Розслідувачі запитали депутатів Івахіва та Палицю, чому вони не відвідують ВР
Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру Очільнику Броварської РДА Майбоженку, який напередодні скоїв ДТП, повідомили про підозру