USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Дизель в Україні може різко зрости в ціні вже до зими

Причина – страйк польських перевізників на кордоні
Дизельне паливо
Джерело: відкриті джерела

В Україні ближче до зими можуть різко зрости ціни на дизельне паливо через страйк польських перевізників на кордоні та блокування всіх пунктів пропуску, крім одного. Про це розповів директор консалтингової групи "А-95" Сергій Куюн у коментарі Vesti.ua.

"Учора почався страйк польських перевізників, які заблокували пункти пропуску на кордоні та українські бензовози на них. Це потужний напрямок поставок. Дефіциту, звичайно, не буде, але прогноз щодо дизеля не найкращий", – сказав він.

Що відомо про ситуацію на кордоні?

Відучора польські перевізники розпочали акцію протесту на кордоні з Україною. Наразі вони блокують рух вантажівок на пунктах пропуску "Корчова – Краковець", "Гребенне – Рава-Руська", "Дорогуськ – Ягодин". При цьому українська сторона досі не отримала від них жодних офіційних вимог.

Організатори протесту планують пропускати лише по одному вантажному автомобілю на годину. Водночас протестувальники планували пропускати вантажівки з вантажами безпечного, гуманітарного характеру, ті, які перевозять тварин, швидкопсувні продукти тощо.

У Держприкордонслужбі зазначали, що, за наявними даними, організатори дій на території Польщі не планують перешкоджати руху автобусів і легкового транспорту.

У Волинській митниці повідомили, що, за попередньою інформацією, акція протесту триватиме до 3 грудня поточного року.

Читайте також:
Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні Rheinmetall планує почати виробництво систем ППО в Україні
У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям У Польщі схвалили зміни до закону про допомогу українським біженцям
У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені У Польщі запроваджують систему перевірок іноземців у країні: Пільги українцям теж будуть призупинені
США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні США оголосили про виділення ще двох мільярдів доларів допомоги Україні