USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35
Втрати орків: 4 8 6 9 4 0 (+1510)
USD
НБУ
39.68
Готівка
40.00
EUR
НБУ
42.83
Готівка
43.35

Дратує, коли кажуть, що наступ повільний, бо кожен метр дається кров’ю, − Залужний

Українські війська щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 метрів
Залужний
Головнокомандувач ЗСУ генерал Валерій Залужний позує для портрета у своєму кабінеті в Києві. 28 червня 2023 р.
Джерело: The Washington Post

Головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний сказав, що за деокупацію кожного метра української землі воїни платять кров’ю. Тому військового дратують зовнішні коментарі про те, що контрнаступ відбувається повільніше, ніж очікували, а щодо ядерних погроз від Путіна він має свою відповідь. Про це Залужний розповів в інтерв’ю The Washington Post.

Контрнаступ

За словами Залужного, українські війська щодня просуваються вперед, навіть якщо це лише 500 метрів.

"Мене дратує, коли чую, що довгоочікуваний контрнаступ України на сході та півдні країни розпочався повільніше, ніж очікувалося. Це не шоу. Це не шоу, за яким спостерігає весь світ, на яке роблять ставки чи щось подібне. Кожен день, кожен метр дається кров'ю", – прокоментував головнокомандувач.

І наголосив, аби український контрнаступ просувався швидше, йому потрібно більше − більше кожного виду зброї, а також перевага у повітрі − винищувачі F-16.

Бо без повного забезпечення війська ці плани взагалі нездійсненні, але попри все "вони виконуються".

"Так, можливо, не так швидко, як хотілося б учасникам шоу, спостерігачам, але це їхня проблема", − резюмував Залужний.

Новини за темою: Залужний не дав підірвати мости Києва в лютому 2022 року, – BBC

Ядерні погрози РФ

Разом з тим він відповів на ядерні погрози Росії і заявив, що це його не зупинить на шляху до звільнення всіх українських територій.

Найгірший сценарій, який може розглядати головнокомандувач ЗСУ, – це загроза ядерного удару Росії. Також, за даними розвідки, росіяни можуть готувати теракт на окупованій Запорізькій АЕС.

Однак Залужний різко відповів на погрози РФ та диктатора Путіна.

"Мене це зовсім не зупиняє, ми робимо свою роботу. Всі ці сигнали чомусь надходять ззовні: "Бійтеся ядерного удару". Ну що, нам здаватися?" – зауважив головнокомандувач.

Новини за темою: "Прийшов час повертати своє". Залужний опублікував відео молитви за Україну

До речі, головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний дав велике інтерв'ю українському журналісту Дмитру Комарову. У ньому генерал розповів про підготовку до війни та відповів на інші цікаві запитання. UWN зібрав головні тези з інтерв'ю воєначальника.

Читайте також:
Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри Медведчук у РФ займається інформдиверсіями проти України: Його соратники у Києві вже отримали підозри
Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими Дезінформація та дискредитація ЗСУ: Синєгубов роз’яснив фото з розкиданими "зубами дракона" на Харківщині
Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція Ситуація у Вовчанську вкрай складна, ворог займає позиції на вулицях міста, – поліція
Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого Е-кабінет військовозобов’язаного запрацює з 18 травня: Хто може ним скористатись та для чого