USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 3 6 9 0 (+1400)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

Досі забезпечував російський ВПК системами загородження: ДБР затримало топменеджмент концерну

Щонайменше ще троє учасників групи, у тому числі її організатор, перебувають за межами України
ДБР затримало топменеджмент концерну
ДБР затримало топменеджмент концерну
Джерело: ДБР

За останні пів року Державне бюро розслідувань спільно зі Службою безпеки України викрило та припинило діяльність вже другого концерну, який продовжував забезпечувати російський ВПК навіть після вторгнення. Про це повідомляє пресслужба Бюро.

Встановлено, що група компаній із Житомирщини постачала підприємствам оборонно-промислового комплексу РФ системи загородження, які використовуються в агресивній війні проти України.

"До початку війни концерн належав підприємцю, який за декілька днів до початку війни виїхав з України, а після вторгнення переоформив власність на підконтрольних осіб, які продовжували працювати із РФ", – йдеться у дописі.

Зазначається, що "нові власники" концерну налагодили постачання через підконтрольні іноземні та російські фірми-прокладки. Саме ці компанії відправляли "замовлення" українському виробнику нібито для потреб третьої сторони. Тільки протягом 2022 року фігуранти поставили до Росії декілька партій відповідної продукції на понад 1,5 млн доларів США.

Працівники ДБР спільно з СБУ наприкінці грудня 2023 року провели обшуки у приміщеннях концерну та місцях проживання його топменеджерів, слідчі Бюро вилучили речі й документи, які свідчать про провадження операційної діяльності підприємств концерну на території України та Росії.

Наразі затримано двох топменеджерів концерну, яким було оголошено про підозру в учиненні умисних дій, спрямованих на допомогу державі-агресору, вчинених організованої групою за ч. 3 ст. 28, ч. 1 ст. 111-2 КК України.

Щонайменше ще троє учасників групи, у тому числі її організатор, перебувають за межами України. Зазначеним особам буде повідомлено про підозру заочно.

Санкція статті передбачає покарання – позбавлення волі до 12 років. Вирішується питання щодо арешту майна підприємств та передача їх в АРМА.

Нагадаємо, 4 січня СБУ повідомила, що викрила українську компанію на постачаннях засобів тактичної медицини до Росії. Джерела "РБК-Україна" в правоохоронних органах сказали про те, що йдеться про компанію "Київгума".

Також співробітники Служби безпеки зібрали доказову базу та затримали засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні. Його підозрюють у фінансуванні збройної агресії РФ. 

Читайте також:
У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро У Росії заарештували активи трьох європейських банків на понад 700 млн євро
Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW Російська армія, ймовірно, готується до другого етапу наступу на півночі Харківщини, – ISW
"Мінус" тральщик "Ковровец": Знищено ще один корабель Чорноморського флоту РФ
ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 ДБР виписало підозру голові ФСБ РФ Бортнікову і ще 20 "фсбешним" генералам