USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45
Втрати орків: 4 9 2 2 9 0 (+1210)
USD
НБУ
39.43
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.45

У Києві затримали власника агрохолдингу, який постачав окупантам продукти на лівобережжі Херсонщини

Фігуранту вже повідомили про підозру за пособництво державі-агресору
Затримано власника агрохолдингу, який постачав окупантам продукти на лівобережжі Херсонщини
Затримано власника агрохолдингу, який постачав окупантам продукти на лівобережжі Херсонщини
Джерело: СБУ

Співробітники СБУ зібрали доказову базу та затримали засновника одного з найбільших агрохолдингів в Україні. Його підозрюють у фінансуванні збройної агресії РФ. Про це йдеться на офіційному сайті Служби безпеки України.

За даними слідства, підконтрольна фігуранту продовольча компанія знаходиться на тимчасово окупованому лівобережжі Херсонщини і працює в інтересах Росії.

Зокрема, ця фірма входить до основних постачальників харчової продукції для російських військ, які знаходяться на півдні України.

"Для цього у травні 2022 року бізнесмен організував "перереєстрацію" агрокомпанії в окупаційному "Управлінні федеральної податкової служби РФ по Херсонській області". З того часу підприємство фігуранта щомісяця сплачує до бюджету місцевої окупаційної адміністрації РФ понад 100 тис. російських рублів як "податки", – розповіли у спецслужбі.

Крім цього, агрокомпанія зловмисника є однією з провідних у регіоні фінансових донорів російського "Фонду підтримки учасників СВО", який був створений указом Путіна у квітні 2023 року.

"Також задокументовано, що бізнесмен передав російським військам складські приміщення виробничого комплексу підприємства у тимчасово захопленому Каховському районі Херсонщини", – зазначається у повідомленні.

Встановлено, що командування окупаційних угруповань Росії використовує логістичні ангари для зберігання власного озброєння, боєприпасів та бойової техніки.

"Серед них – російські самохідні артустановки та реактивні системи залпового вогню, які здійснюють обстріли по території Бериславського району", – додали в Службі безпеки.

Співробітники СБУ затримали фігуранта у квартирі його сина у Києві, де він переховувався та планував втечу до Росії.

Затримано власника агрохолдингу, який постачав окупантам продукти на лівобережжі Херсонщини
Джерело: СБУ

Під час обшуків правоохоронці вилучили у фігуранта документи, печатки, комп’ютерну техніку та мобільний телефон, які підтверджують факти співпраці з агресором.

"На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору)", – уточнили в СБУ.

Наразі ділок перебуває під вартою. Триває розслідування для встановлення всіх обставин злочину. Зловмиснику загрожує до 12 років тюрми з конфіскацією майна.

Раніше ми повідомляли, що покарання у вигляді 15 років в’язниці отримав ще один учасник окупаційних угруповань РФ, який причетний до масових катувань мирних жителів лівобережної Херсонщини. Зловмисник знущався з людей та погрожував їм вбивством. Також задокументовано факти, коли він прострілював ноги викраденим мешканцям області або стріляв поруч з головою потерпілих, імітуючи розстріл.

Читайте також:
100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень 100 ракет для ППО отримає Україна від Великої Британії за травень
Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог Україна програє інформаційну війну, - політтехнолог
Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет Окупанти впроваджують у школах ТОТ України новий пропагандистський предмет
Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат Дані в ТЦК у будь-якому разі доведеться оновлювати, а за невиконання - штраф від 17 тис. грн, - адвокат