USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50
Втрати орків: 4 8 8 4 6 0 (+1520)
USD
НБУ
39.58
Готівка
39.95
EUR
НБУ
42.85
Готівка
43.50

Для евакуації із Сектора Гази відкрили КПП "Рафах": У списку понад 350 українців

Вже підготовлено документи для українців, які не мають дійсних проїздних документів
Сектор Гази

Ситуація в Секторі Гази

Джерело: The Associated Press

Міністерство зовнішніх справ та інші відомства готують евакуацію українців із Сектора Гази після того, як єгипетська влада дозволила виїзд на свою територію через КПП "Рафах". Про це речник МЗС України Олег Ніколенко повідомив у Facebook.

Він зазначив, що на тлі рішення влади Єгипту дозволити виїзд іноземців із Сектору Гази через КПП "Рафах" МЗС, інші причетні відомства та українські посольства в регіоні розпочали підготовчий етап евакуації українців.

Наразі у списку охочих виїхати з Гази є 358 українців – здебільшого жінки та діти. З усіма підтримується зв’язок.

Речник Міністерства зовнішніх справ поінформував, що вже надіслано офіційний запит причетним сторонам задля видавання дозволів на виїзд із Сектора Гази та транзиту єгипетською територією. Очікується погодження.

Також підготовлено документи для українців, які не мають дійсних проїздних документів, і заброньовано необхідний транспорт.

Україна сформувала групу дипломатів, яка прибуде на кордон із Газою для допомоги громадянам на місці.

"Як повідомила єгипетська сторона, виїзд іноземців із Сектору Гази здійснюватиметься в алфавітному порядку, відповідно до їхнього громадянства. Працюємо, аби якнайшвидше вивезти наших людей. Питання знаходиться на особистому контролі міністра Дмитра Кулеби", – резюмував Ніколенко.

Зауважимо, евакуація українців з Ізраїлю розпочалася ще в перші дні війни там після нападу ХАМАСу 7 жовтня. А от евакуація із Сектора Гази досі була неможливою.

Раніше повідомлялося, що США та Ізраїль вивчають варіанти відправлення миротворців до Сектора Гази.

Військовий кабінет Ізраїлю одностайно ухвалив рішення про розширення наземної операції у Секторі Гази. А прем'єр країни закликав всіх готуватися до того, що битва у Газі буде довгою і тяжкою.

Читайте також:
Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти Росія готує підривну діяльність у країнах Європи, можливі навіть теракти
Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо Штраф Україні та низка скарг на Ізраїль: Навколо "Євробачення" розгорілися нові скандали
Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців Сьогодні День пам’яті українців, які рятували євреїв під час Другої світової війни: Серед Праведників народів світу – понад 2,5 тисячі українців
На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає На Харківщині йдуть активні дії. Прориву української оборони немає